Resimleri Üç Boyutlu Hale Getirip Hareketli Tablolar Yapiyorlar

Afyonkarahisar’in Sultandagi ilçesinde ‘rölyef’ teknigi resimleri üç boyutlu hale getiren kadinlarin yaptiklari tablolar büyük ilgi görürken, kadinlar hem meslek ögreniyor hem de ev ekonomilerine destek sagliyor.

Resimleri Üç Boyutlu Hale Getirip Hareketli Tablolar Yapiyorlar
Sultandagi Halk Egitim Merkezi tarafindan açilan el sanatlari kurslari devam ederken, kurslarin arasinda en çok dikkat çeken ise resim rölyef kursu. 3 boyutlu sekillendirme, kabartma sanati ve resimlere perspektif bakis açisi olarak adlandirilan rölyef, resimleri farkli boyutlarda keserek, sekillendirerek resim elde etme sanati olarak adlandiriliyor. Rölyef kursuna özellikle kadinlar büyük ilgi gösteriyor.

"Pahali bir kurstur"

Açilan kurs ve yürütülen çalismalarla ilgili Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulunan Sultandagi Halk Egitim Merkezi Müdürü Musa Kir, kursun önce hobi olarak basladigini sonrasinda ise kadinlarin kazanç kapisina dönüstügünü kaydetti.

Kir, “Ayni resimden 13-14 tanesini degisik açilarda keserek 3. boyut olusturuyoruz. Resim genelde 2 boyuttur ama biz burada 3. boyutu olusturarak bir kalinlik elde ediyoruz. Böylece resim canli hale geliyor. Sultandagi için bekledigimden çok daha fazla. Aslinda pahali bir kurstur. Sadece çerçevesi 400 TL. Silikon, kagit masrafini da katarsaniz bir resim yaklasik bin liraya mal oluyor. Buna tabi bir de emek veriyorsunuz. Sattiklari zamanda direkt karsiligini aliyorlar. Rölyef yaklasik 5 yillik bir ugras. Hobi olarak basladi ama su anda bir kazanç kapisi olarak devam ediyor” dedi.



"Yaklasik 2 yildir kurstayim"

Kursta egitim alan kursiyerlerden Havva Gencer ise kursun kendileri için çok verimli oldugunu kaydederek sunlari söyledi:

“Yaklasik 2 yildir kurstayim. Severek geliyorum. Daha önce istedigim bir çalismaydi ama katilamadim. 2 aydir buradayim çok memnunum. Çok zevk alarak geliyorum.”
Kaynak: İHA