Dolu Afetinin Boyutunu Valilik Açikladi

Adiyaman Valiligi önceki gün Besni ilçesinde etkili olan dolu yagisiyla ilgili açiklamada bulundu.

Dolu Afetinin Boyutunu Valilik Açikladi
Besni ilçesi basta olmak üzere merkeze bagli bazi köylerde de etkili olan ceviz büyüklügündeki dolu yagisinin boyutuyla ilgili Adiyaman Valiligi açiklamada bulundu. Valilik çok sayida aracin ve tarim arazilerinin büyük zarar gördügünü vurguladi. Doluda 1 hayvan telef oldu.

Valilik açiklamasinda, “Önceki gün Aksam saatlerinde Besni ilçesine bagli Keysun Ovasi basta olmak üzere Ören, Kizilin, Izollu, Yazibeydilli, Aktepe, Yoldüzü, Camuscu, Hasanli, Konuklu, Hacihalil, Berete Karagüveç, Egerli, Kizilkaya ve Kurugöl köylerinde etkili olan siddetli dolu yagisi dolayisiyla çok sayida araç zarar görürken, fistik bahçeleri ve tarim alanlari büyük hasar görmüstür. Ayni bölgede bulunan Kargali köyümüzde bir ahirin çatisi delinip, 1 hayvan telef olmustur.

Yine etkili olan siddetli dolu yagisi sonrasinda ilimiz merkeze bagli Gümüskaya köyünde ekili tarim alanlari büyük zarar görmüstür.

Tarim ve Orman Il ve Ilçe Müdürlükleri hasar tespit çalismalarina baslayacak. Bizleri derin bir üzüntüye bogan bu dogal afet dolayisiyla Besnili ve Adiyamanli çiftçilerimize geçmis olsun dileklerimizi iletiyor, Yüce Allah’tan bu tür afetlerin yasanmamasini diliyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA