Bir Asirlik Bayramlasma Gelenegi Yasatiliyor

Osmaniye’nin Sumbas ilçesine bagli Höyük köyünde bir asir önce baslayan, tüm köylülerin köy meydaninda toplanarak birbirleriyle bayramlasma gelenegi günümüzde de devam ediyor.

Bir Asirlik Bayramlasma Gelenegi Yasatiliyor
Sumbas ilçesine bagli Höyük köyünde köy halki büyük dedelerinden kalan bayramlasma gelenegini sürdürmek için bayramin 2’nci veya 3’üncü günü köy meydaninda toplanarak toplu sekilde bayramlasiyorlar. Bir gelenegi yasatmak adina köyde bulunanlar veya köyden tasinmis olup il disinda yasayan Höyük köylüleri, bayramda bir araya gelip köy meydaninda toplaniyorlar. Yillardir bu gelenegin devam ettigini ve günümüzde de köy halki olarak kendilerinin gelenegi sürdürdüklerini belirten Höyük köyü muhtari Imral Kara, “Genelde bayramin 2. veya 3. günü atalarimizdan bu yana gelen dayanisma ve tanisma kaynasma olarak yaptigimiz bayramlasma gelenegi günümüzde de devam etmektedir. Insallah bundan sonra da bu gelenek devam eder” dedi.

Höyük köyü Osman Karaogullari Dernek Baskani Bülent Kara ise “Bu geleneksel etkinligimiz asirlar boyu süren bir etkinlik. Dedelerimizden bu yana süre gelen bir etkinlik. Bizde onlardan devraldigimiz bu gelenegi devam ettiriyoruz. Kalabalik bir sekilde katilimla bayramlasma yapiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA