Ayni Kadere, Ayni Doktordan Nester

35 yillik evli çift üç yil arayla bypass için ameliyat masasina yatti, ikisinin de tikali olan 4’er damarini ayni doktor tarafindan degistirildi.

Ayni Kadere, Ayni Doktordan Nester
Izmir’de 35 yildir ayni yastiga bas koyan Semra (67)- Ihsan Gökçen (72) çifti sagliklarinda da ortak kaderi paylasti. Önce Semra Gökçen, üç yil sonra da Ihsan Gökçen için 4’er damar bypass karari alindi. Üç yil arayla çiftin ameliyatini gerçeklestiren Kent Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Doç. Dr. Cüneyt Narin, “Iki hastamin da sagliklarina kavusmasi en büyük mutlulugum olurken, bu durum da meslek yasamimin en güzel anilari arasina girdi” dedi.

2 çocuk sahibi olan ev hanimi Semra Gökçen ile makine mühendisi Ihsan Gökçen yasamlarini saglikli ve mutlu geçirirken, ilerleyen yaslarinda karsilarina saglik sorunlari çikmaya basladi.

Kalple ilgili ilk problemi üç yil önce Semra Gökçen yasadi. Gögüste yanma, kollarinda uyusma sikayetiyle basvurdugu Doç. Dr. Narin 4 damarinin tikali oldugunu belirledi ve bypass karari aldi. Semra Gökçen basarili bir ameliyat geçirdi, kisa sürede normal yasamina döndü. Aradan geçen üç yilin sonunda ise bu kez Ihsan Gökçen için tehlike çanlari çalmaya basladi.

Elleri sisen, yürürken gögüste hafif agri hisseden Gökçen esiyle ayni kaderi paylasacagini hiç aklindan geçirmedi. Önemsemedigi belirtilerin 4 damarinin tikali olmasindan kaynaklandigi saptanan Ihsan Gökçen için de bypass karari alindi. Geçtigimiz günlerde Kent Hastanesi’nde Doç. Dr. Cüneyt Narin tarafindan 4 damar bypass ameliyati yapilan Gökçen de sikayetlerinden kurtuldu. Kocasiyla ayni kaderi yasadiklarini belirten Semra Gökçen, “Benim igne ve doktor fobim var. Doktor ya da igne görünce tansiyonum 20’ye firliyor. Sikayetlerim artinca basvurdugum Doç. Dr. Cüneyt Narin bana o kadar güven verdi ki ne korku ne tansiyon sorunu yasadim. Damarlarim yenilendi, ben de yenilendim. Sira esime geldi, ayni yollardan o da geçti. Ben doktorumdan o kadar memnun kaldim ki, esimi de ona teslim ettim. Esim de benim gibi kisa sürede normal yasamina dönecek, buna inaniyorum” diye konustu.

Öte yandan böyle tesadüflerin çok nadir görüldügünü belirten Kent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmani Doç. Dr. Narin, “Gökçen çiftinin damarlarinin ayni sayida tikali olmasi gerçekten ilginç. Bypass olmalari, bunun ayni hekim tarafindan yapilmasi da insana ortak kader, dedirtiyor. Benim için iki hastamin da sagliklarina kavusmasi en büyük mutlulugum olurken, bu durum da meslek yasamimin en güzel anilari arasina girdi” dedi.

Kaynak: İHA