Siirt'te Doktor Baliklar Sifa Dagitiyor

SIIRT – Siirt’te vatandaslar, Kurtalan ilçesinde bulunan, 800 yillik oldugu ve bazi hastaliklara iyi geldigi ileri sürülen ‘Balikli Göl’ün turizme kazandirilmasini istiyor.

Siirt'te Doktor Baliklar Sifa Dagitiyor
Kurtalan ilçesi Oyuktas köyüne bagli Yesilyurt mezrasinda bulunan ve yöre halkinin iddiasina göre, 800 yillik oldugu belirtilen “Balikli Göl”, cilt hastaligina iyi geliyor. Yöre halki ve ziyarete gelen vatandaslar, gölün bölge turizmine kazandirilmasi çagrisinda bulundu. Mantar, sedef, egzama ve romatizmal hastaliklara iyi geldigini duyduklari için Balikli Göl’ü ziyarete geldiklerini belirten vatandaslardan Servet Göregen, ayaklarini gölün içine soktuklarini, baliklarin hemen ayaklara dadanip, mantarlari ve ölü derileri kemirmeye basladiklarini söyledi.

Bu sakli cennetin turizme kazandirilmasini istedigini ifade eden Göregen, “Balikli Göl’ün baliklari muhtesem güzelliktedir. Sanliurfa’da ne kadar balik varsa burada da baliklarin ayni türü mevcut. Buranin turizme kazandirilmasi için yetkililere sesleniyoruz, gerekeni yapacaklarina inaniyoruz” dedi.

Mezra sakinlerinden Aslan Kavak, gölün kis aylarinda sicak, yaz aylarinda ise soguk oldugunu söyledi.

Balikli gölün sifali oldugunu dile getiren Kavak, “Bu köyde oturuyorum. Köyümüzde balikli göl var. Balikli gölün 800 yillik bir tarihi var, dogal yapidir. Suyu sifalidir, herkesi buraya bekliyoruz. Turizme kazandirilmasi için devletin buraya destek vermesini istiyoruz. Simdiye kadar hiçbir çalisma olmamis, buranin turizme kazandirilmasini istiyoruz” seklinde konustu.

Yunus Acet adli vatandas da “Burasi Erzen balikli göl. Dogal hali tamamiyla bozulmamis 800 yillin üzerinde bir tarihi yapisi var. Gezi sonucu biz burayi fark ettik. Dogal bir yapi olarak gördük. Biz bu balikli gölü de Sanliurfa’daki balikli gölü de daha önce görmüstük. Lakin orayi bir havuzun içine yapmislardi buradaki ise tamami ile dogal bir sekilde yapmislar. 800 yillik bir geçmisi var. Köylülerle konustugumuzda onlardan ögrendigimiz kadariyla Erzen sehrinin 16. yüzyila kadar oldugunu da biliyoruz. Yetkililerden buranin turizme kazandirilmasini istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA