Müftü Erkan Karaca'dan Uygulamali Bilgi Aldi

Gelisen teknoloji sayesinde sürekli kendini güncelleyen iletisim araçlari, irsad ve teblig hizmetleri için de yeni firsatlara kapi açiyor. Pazarlar Ilçe Müftüsü Erkan Karaca, Islam’in güzelliklerini Metaverse ile dünyaya anlatma yoluna giren ilk din adamlarindan biri oldu.

Müftü Erkan Karaca'dan Uygulamali Bilgi Aldi
Kütahya Il Müftüsü Hüseyin Demirtas, Pazarlar ilçesi ziyareti sirasinda metaverse ilk giren müftülerden biri olan Erkan Karaca’dan uygulamali bilgi aldi.

Sunum sonrasi bir açiklama yapan müftü Demirtas, "Müftümüzü tebrik ediyorum. Kendi bütçesinden metaverse girebilmek için bu teknolojik aleti satin almis.Buradaki programlari kullaniliyor. Burada özel sohbet odasi var. Farkli ülkelerden insanlar odaya geliyor. Dini sohbetler yapiyor, ingilizcesini gelistiriyor. Islam Türkiye adli odasinda ateist gruplarla tartisiyor. Bu aletle birlikte baska bir gerçeklige geçiyorsunuz. Yakinda bu alem de çok popüler olur. Din hizmeti sunan kisiler olarak , bizler de bu mecrada bulunmaliyiz" dedi.

Ilçe Müftüsü Erkan Karaca ise sunlari söyledi: "Teknolojiye karsi özel merakim var. Bu aleti kendi imkanlarimla aldim..7-8 bin TL gibi bir bedeli var. Âdeta bir bilgisayar. Güçlü bir internet varsa bu aleme girip bir avatarla dolasiyorsunuz.Size sanal bir gerçeklik sunuyor. Insaallah il Müftülügümüzde ilahiyatçi hocalarimiza , meslektaslarima bir sunum yapacagim. Su günlerde ben de ortama alisiyorum. ’Islam Türkiye’ isimli bir odam var. Gelenlere tasavvuf musikisi dinletiyorum. Islam hakkinda bilgi soruyorlar. Hem ingilizcemi gelistiriyorum hem de gelismeleri yakindan takip ediyorum."
Kaynak: İHA