Lise Ögrencileri, Okulun Atölyesinde Su Aritma Cihazi Üretti

Ordu’nun Fatsa ilçesinde egitim gören Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri, ögretmenlerinin destegi ile su artima cihazi üretmeyi basardi. Seri üretime geçmeyi hedefleyen ögrenciler, cihazin servis ve bakimlarini da kendileri yapmayi amaçliyor.

Lise Ögrencileri, Okulun Atölyesinde Su Aritma Cihazi Üretti
Okul olarak Türkiye’de ilk kez ögretmen ve ögrencilerden olusan ekip ile su artima cihazi üretimine baslandi. Okulun atölyesinde üretimi saglanan ve yaklasik bir yil boyunca tek filtre ile kullanilabilin su artima cihazinin servis ve bakiminin da ögrenciler tarafindan yapilmasi hedefleniyor.

“Kaliteli bir ürün ortaya çikti”

Türkiye’de ilk defa bir okulda ögretmen ve ögrenciler tarafindan su aritma cihazini yaptiklarini ifade eden Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sadik Akkiraz, “Aritma alaninda kaliteli bir ürün üretiyoruz. Amacimiz ögrencilerimizin okulu bitirdiginde iyi bir meslek sahibi olmalaridir. Yasayarak ve uygulayarak ögrencilerimiz çalismalarini sürdürüyor. Okul olarak bölümlerimiz son derece döner sermaye isletmesiyle uygulamali olarak egitim yapmaya ögretmen ve ögrencileri tesvik ediyoruz. Bakanligimizin destekleriyle döner sermaye isletmesine verdigi önem ile bizler okul olarak gerekli çalismalari yapiyoruz. Ülke ekonomisini de okul olarak katkida bulunuyoruz” dedi.



“Ögrencilerimiz hem is ögreniyor, hem de para kazaniyorlar”

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ögretmeni Tesisat Teknolojisi Atölye Sefi Aykut Küçüker, ilk olarak projeye karar verdiklerini belirterek, “Üretimini gerçeklestirdikten sonra halkimiza daha uygun sekilde maliyeti olan bu su aritma cihazimizi gelistirme adina bölüm hocalarimiz ve ögrencilerimizle çalismalarimizi devamli sürdürüyoruz. En kaliteli filtre basta olmak üzere su aritma cihazini yaparken kaliteli malzemeler kullaniyoruz. Su aritma cihazini yaparak piyasaya sürüyor, okulumuzun döner sermayesi ile birlikte ögrencilerimizde yaptiklari isten para kazaniyorlar. Ögrencilerimiz hem is ögreniyorlar hem de kendilerine kazanç sagliyorlar. Okul olarak da bu anlamda çok mutluyuz. Su aritma cihazimizda 3 asamali filtre kullaniyoruz. Sonrasinda membranimizi kullandiktan sonra toplamda yapilan islemlerle 6 asamada cihazimizi tamamliyoruz. Fitre ömrü ise yaptigimiz cihazlarda 1 yila kadar olacak sekilde en kaliteli fitreyi kullaniyoruz. Türkiye’de ilk biz bu cihazi üreten okuluz. Seri üretime geçmek içinde arz ve talebe göre ön çalismalarimiz hazir. Satis, montaj ve destek için özel bir servis hizmeti sunacagiz” ifadelerini kullandi.

“Gün geçtikçe üretimi daha da hizlandiriyoruz”

"Hem ögreniyoruz hem de para kazaniyoruz" diyen ögrenci Fatih Tasyürek, “Tesisat bölümü ögrencisiyim. Su aritma cihazinin yapilmasini tamamen ögrenerek burada kendimize gelir sagliyoruz. Yaparak ögrendik ve uygulamali olarak burada gün geçtikçe üretimi daha da hizlandiriyoruz. Meslek lisesine geldigim için çok mutluyum. Mezun olduktan sonra da kendi bölümümle ilgili bir is yapmak istiyorum. Ögretmenlerimiz gerçekten bizimle ilgileniyor. Su aritma cihazini kisa sürede yapmayi ögrendik” seklinde konustu.

Ögrenci Umutcan Çaglar da su aritma cihazi basta olmak üzere çok sayida farkli isleri okulda ögrendiklerini söyledi.

Kaynak: İHA