Igdir'daki Dolandiricilik Operasyonunda 5 Kisi Tutuklandi

Igdir merkezli milyonlarca liralik dolandiricilik operasyonunda mahkemeye çikarilan, kamu görevlilerinin de içinde bulundugu 15 kisiden 5’i tutuklandi.

Igdir'daki Dolandiricilik Operasyonunda 5 Kisi Tutuklandi
Igdir Cumhuriyet Bassavciligi koordinesindeki Il Jandarma Komutanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü (KOM) ile Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ekipleri tarafindan dolandiricilara yönelik 6 aylik takip düzenlendi.

Çesitli sosyal medya hesaplari üzerinden irtibat kurduklari vatandaslari piyasadan daha ucuza hayvan satmak vaadiyle kandirip defalarca ve milyonlarca liralik dolandiricilik yaparak haksiz kazanç elde ettigi tespit edilen kisilere yönelik operasyon düzenlendi.

Igdir merkezli Kars, Van ve Bursa illeri olmak üzere toplam 4 ilde çok sayida jandarma, polis, komando timi ve özel harekat personelinin katilimi ile gerçeklesen “Firtina Operasyonu” adi verilen es zamanli operasyonda 3’ü kamu görevlisi toplam 31 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Daha sonra genisletilen operasyonda 2 kisi daha gözaltina alindi. Gözaltina alinan 33 süpheliden 18’i jandarmadaki islemlerinin ardindan serbest birakildi. Adliyeye sevk edilen 15 süpheliden 5’i adli kontrol sarti ile, 5’i ise sartsiz saliverildi.

Zanlilardan 5 kisi B.P, M.Ç, G.P, O.P. ve A.Ç. ise tutuklandi.
Kaynak: İHA