Geri Dönüstürülen Malzemelerden Yapilan Eserler Görücüye Çikti

DENIZLI – Denizli’de düzenlenen Geri Dönüsüm ve Sifir Atik Sergisinde yer alan el emegi ürünler begeni topladi.

Geri Dönüstürülen Malzemelerden Yapilan Eserler Görücüye Çikti


Milli Egitim Bakanligi ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayeleriyle sürdürülen "Geri Dönüsüm ve Sifir Atik" projesi çerçevesinde Pamukkale Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü koordinesinde ve 18 ilçe Halk Egitimi Merkezi Müdürlügünün katilimiyla Geri Dönüsüm ve Sifir Atik Sergisi ile Geri Dönüsüm ve Sifir Atik Kütüphanesi Açilisi gerçeklestirildi.

Açilisa Pamukkale Kaymakami Ugur Bulut, Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale Ilçe Emniyet Müdürü Kamil Aydin, Pamukkale Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Çimen, davetliler ve kursiyerler katildi.



Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, sergi açilisinda yaptigi konusmada; “Günümüzün en önemli problemlerinden birisi olan küresel isinmaya bagli olarak Sifir Atik ve Dönüsüm Konusu artik dünya gündeminde çok önemli yer teskil etmekte. Dünya üzerinde bu konu ile ilgili olarak Yesil Mutabakat Metni dedigimiz metin artik ülkemizde de geçerlidir. Yesil Mutabakat Metninin devamliligi bizler tarafinda takip edilerek saglanacaktir. Çok küçük yaslardan itibaren bunu ögrencilerimize kazandirmaya çalisiyoruz ki sürdürülebilir ve yasanilabilir çevre adina yarinlarin daha yesil çevre olmasini istiyoruz. Okumanin önemi her çagda degerini daha da artirmaktadir. Bizde bu bilinçle Sifir Atik Kütüphaneleri kurduk. Ögrencilerimizi kitapla bulustururken bu kütüphanelerde ögrencilerimize formal veya informal vermis oldugumuz mesajlarla kullanilabilecek ürünleri dönüstürerek kütüphanelerde degerlendiriyoruz. Bugün açilisini yapacagimiz sifir atik kütüphanesi Pamukkale HEM tarafindan yapildi. Burada daha önceki dönemlere ait kitaplarla yeni nesil kitaplari bir araya getirdik. Kütüphanemizde 500 kitap var ve ziyaretçileri bekliyor. Sifir atik sergimizde de 50 kursiyerimiz tarafindan hazirlanan yaklasik 3 bine yakin ürün sergileniyor. Tüm bunlarin çok daha da ötesini yapma kabiliyetine sahibiz. Tüm halkimiz sergimize davetlidir. Halk egitimi faaliyetlerinde en büyük hedeflerimizden birisi de kadin istihdamini olusturmaktir. Egitim-üretim ve istihdam üçgeninde kadinin yer almasi çalismalari halk egitim müdürlüklerimizle saglamaya çalisiyoruz. Salgin sürecinde halk egitimi merkezlerimizde çok önemli roller üstlendiler. Bunlarinda basinda saglik ve hijyenle ilgili maske üretiminden tutun katma degerli ürünler olarak ticarilestirilebilen birçok ürünü de hayatimiza sokarak e-ticaret sistemi içerisinde satisa sundular. Ürünlerimizin sürdürülebilirligi konusunda çalismalarimiz araliksiz devam ediyor. Daha yesil bir çevre için bu eserlere anne elinin degmis olmasini çok önemsiyorum. Emegi geçen tüm kadinlarimiza çok tesekkür ediyorum. Pamukkale Halk Egitimi Müdürümüz basta olmak üzere 19 halk egitimi müdürümüze çok tesekkür ediyorum” dedi.



Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici’nin açilis konusmasinin ardindan Geri Dönüsüm ve Sifir Atik Sergisi ile Geri Dönüsüm ve Sifir Atik Kütüphanesi Açilis kurdelesi protokol tarafindan kesilerek, sergi ve kütüphane gezildi.
Kaynak: İHA