Büyükkiliç'in 'Ögrenci Çorbasi', 150 Bin Gence Ulasti

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, ögrencilere yönelik sicak çorba hizmetinde 2 yil içerisinde yaklasik 150 bin ögrenciye dokundu.

Büyükkiliç'in 'Ögrenci Çorbasi', 150 Bin Gence Ulasti
Baskan Büyükkiliç, Kayseri’de gönüllere dokunan hizmetleri ile belediyecilik faaliyetlerini yürütürken, gönül belediyeciligi kavraminin içini doldurmaya devam ediyor. Egitime katkilarini sürdüren Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, sehirdeki üniversitelerde ve Büyüksehir Belediyesi kütüphanelerinden faydalanan ögrencilere çorba desteginde 2021’de 48 bin 200 ve 2022’de 98 bin 610 olmak üzere 146 bin 810 ögrenciye ulasti.

Ögrencilere her firsatta destek olmaya gayret gösteren Baskan Büyükkiliç, ögrencilerin temel ihtiyaci olan yeme içme konusunda ücretsiz çorba ikramini, Kayseri’deki her üniversitede ve Büyüksehir Belediyesi kütüphanelerinde yayginlastirirken, bir diger önemli ihtiyaç olan elbise temizligi konusunda da onlarin bu önemli ihtiyacina cevap verecek ücretsiz çamasir yikama merkezi projesini de hayata geçirdi. ‘150. Yilda 150 Proje’ arasinda yer alan ve kentte ögrenim gören üniversite ögrencilerinin hizmetine sunulan uygulama ile ögrencileri yogun çalisma temposu içerisinde çamasir yikama zahmetinden kurtariyor. Yüzlerce ögrencini faydalandigi ücretsiz çamasir yikama merkezinden talep eden üniversite ögrencileri herhangi bir ücret ödemeden faydalanabiliyor.

Üniversite ögrencisinden ilk ve orta ögretim ögrencilerine kadar ihtiyaç olan her yerde proje ve uygulamalari ile destekçisi olan Büyükkiliç, ögrencilerin egitim sürecinden mezuniyet sonrasindaki is bulma ve istihdam asamasinda da yanlarinda olmayi sürdürüyor. Bu çerçevede Kayseri Kariyer Merkezi’ni olusturarak, aralarinda kamu ve özel statülü paydas kurumlar ile Is birligini gelistiren Büyükkiliç, ögrencilerin mezun olduklarindan sonraki istihdam edilme süreçlerine de araci oluyor. Bu anlamda gerçeklestirilen Iç Anadolu Kariyer Fuari’nda (IKAF) stantlar açarak ögrencilere destek vermeyi devam ettiren Büyükkiliç, diger taraftan Kayseri’de okullari da ‘Kariyer Günleri’ çerçevesinde ziyaret ederek tecrübelerini paylasiyor.

Büyükkiliç, kültür ve egitim alaninda ki Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK) ve spor alanindaki Spor A.S. gibi Büyüksehir Belediyesi kuruluslari araciligi ile ögrencilere, sürekli bir sekilde ‘Deger Gençlik’ adi altina ve ‘Spor Okullari’ basligi ile spor, kültür ve egitim hizmeti vererek kisisel gelisimlerine katki sagliyor. Büyükkiliç ayrica kent genelindeki 7 ve son süreçte Türkiye’nin nüfus bakimindan 8’inci büyük mahallesi olan Talas Mevlana Mahallesi’ne ögrenciler için 10 bin basili, 26 bin e-kitap, 3 bin sesli kitap, 100 süreli yayin ve 300 kisi kapasiteli açtigi kütüphane ile toplam 8 kitap kütüphane sayesinde de ögrencilerin kitap ve bilgi ihtiyacini karsiliyor. Baskan Büyükkiliç baskanligindaki Büyüksehir Belediyesi, ögrenciler için bununla da yetinmiyor. Gerek Bilim Merkezi ile bilimsel faaliyetler, gerekse yine ögrencilere yönelik yarismalar ve yüksekögretim ögrencilerinin ders kayit zamaninda onlara yer tahsisi ile ögrenci dostu gönül belediyeciliginin en güzel örneklerini veriyor.
Kaynak: İHA