Geleneksel Bayramlasma Programi Tuzcuzade Mahalle Odasi'nda Gerçeklestirildi

Bayburt’ta geleneksel bayramlasma programi Tuzcuzade Mahalle Odasi’nda gerçeklestirildi.

Geleneksel Bayramlasma Programi Tuzcuzade Mahalle Odasi'nda Gerçeklestirildi
Pandemi kisitlamalari nedeniyle iki yildir yapilamayan bayramlasmaya birlikteligin nesesi hâkimdi.

Programda konusan Vali Cüneyt Epcim, çok güzel bir günde toplumun her kesiminden kimselerle bir arada olduklarini söyledi.

Programa katilanlarin Ramazan Bayrami’ni cani gönülden tebrik ettigini dile getiren Vali Epcim, “Bayburt’umuzun bütün renkleri burada. Bu renkleri bir araya getiren Rabbime hamd olsun.” dedi.

Vali Epcim, Bayburt’un Ramazan ayini çok güzel bir sekilde geçirdigini belirtti.

Basta sehir merkezi olmak üzere il genelindeki tüm camilerde mukabeleler okundugunu aktaran Vali Epcim, “ Kur’an’dan ilham alan Bayburt halki yoksunluk ve yoksulluk içerisinde bulunan vatandaslarimiza özellikle bu yil çok ciddi yardimlasma seviyesini artirdi. Bu yil ekonomik sartlar nedeniyle bu yardimlarin azalacagini düsünürken Bayburt tüm Türkiye’ye örnek olacak biçimde çok fazla yardimlasma duygusuyla ihtiyaç içerisinde olan insanimiza sahip çikti.” diye konustu.

Bayburt’a ve Bayburtlulara tesekkür ettigini belirterek sözlerine devam eden Vali Epcim sunlari kaydetti: “Iki yildir pandemi sürecinin verdigi bir duraganlik vardi. Bu sene aileler arasindaki iftar ziyaretlerinin çokça yasandigini gördük. Belediyemizin kurdugu iftar çadiri ve yardimseverlerimizin düzenledigi organizasyonlar oldu. Bunlar Bayburt adina örnek, güzel çalismalar oldu. Bunlari da Ramazan ayi boyunca yasamis olduk.”

Ramazan ayinin ardindan bayram sevincini hep birlikte paylastiklarina vurgu yapan Vali Epcim, bayramlarin insanlarin bir araya geldigi, sevgi ve kardeslik içerisinde gelecege ümitle baktiklari günler olduguna isaret etti.

Vali Epcim, bayramin birlik ve kardeslik duygularini gelistirecegine inandiklarinin altini çizdi.

Nice bayramlarda bir arada bulunmayi diledigini de sözlerine ekleyen Vali Epcim, “Ramazan Bayraminizi tekrardan tebrik ediyor, Tuzcuzade Mahalle Muhtarimiza tesekkür ediyor, sizleri sevgiyle selamliyorum.” diye konustu.

Milletvekili Fetani Battal ise programa katilanlarin bayramini tebrik ederek, saglik ve afiyetle nice bayramlarda bulusmayi temenni etti. Yakin zamanda geçirdigi kalp ameliyati nedeniyle oruç tutamadigina deginen Milletvekili Battal, “Ama gördüm ki Ramazan oruç tutmaktan ibaret degilmis. Feyzi, bereketi, ruhaniyeti çok tuhaf bir sekilde tüm boyutlariyla hissediliyor. Bunu hissedebilmek büyük bir nimet.” ifadelerini kullandi.

Dünyada zaman zaman kriz dönemleri yasandigina dikkat çeken Milletvekili Battal bu gibi durumlarda Ramazan iklimine insanligin ne denli ihtiyaç duydugunun daha iyi hissedildigini belirtti.

Türk milletinin bahse konu kriz dönemlerinde bir olmayi basarabildigine vurgu yaparak devam eden Milletvekili Battal, “Dünyanin çivisinin çiktigi zamanlarda vahdet çadiri altinda tevhit sancagiyla bulusmayi basaran bu millet tarihin en büyük kirilma noktalarini yakalamis ve yeni bir evre baslatarak tarihin rengini, gidisatini degistirmistir. Dünyanin böylesine bir noktaya dogru gittigini hissediyoruz. Bu birlik, beraberlik ruhunun Bayburt’ta sizlerin araciligiyla bu derece temsil edilmis olmasi da bizim gurur duydugumuz bir seydir. Buna katki sunan, bu gelenegi olusturan geçmislerimize rahmet diliyorum. ” degerlendirmesinde bulundu.

Ramazan Bayrami’nda bir arada olmanin derin mutlulugu içerisinde olduklarini ifade eden Belediye Baskani Hükmü Pekmezci de bir ve beraber olmanin milli ve manevi degerler açisindan önemli oldugunu söyledi.

Bayburt’ta yillardir sürdürülen bu gelenegi gelecek kusaklara aktarmak zorunda olduklarina dikkat çeken Baskan Pekmezci, “Özellikle vatanimizin içinde ve disinda canlarini ve kanlarini veren sehitlerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Gazilerimize sifalar diliyorum. Bu vatan için can verenleri her zaman minnetle yâd ederken sunu ifade etmek istiyorum; Bayburtlular olarak bu birlik ve beraberligimiz oldugu müddetçe insallah basaramayacagimiz hiçbir sey yoktur. Hepinizi en içten duygularimla saygiyla selamliyorum.” diye konustu.

Programda sivil toplum kurulusu temsilcileri ve siyasi parti yöneticileri de söz alarak katilimcilarin bayramini tebrik etti.

Bayramlasma programi okunan Kur’an-i Kerim ve yapilan duanin ardindan sona erdi.

Programa Garnizon Komutani Topçu Albay Zekeriya Tosun, Il Genel Meclis Baskani Bülent Yardimci, Il Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Ramazan Yigit ile kamu kurumlarinin amirleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA