DAGC Baskani Özsoy Açiklamasi 'Basin Özgürlügü Halkin Dogru Haber Alma Hakkini Saglar'

Dogu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Baskani Feridun Fazil Özsoy, “Basin Özgürlügü halkin dogru haber alma hakkini saglar” dedi.

DAGC Baskani Özsoy Açiklamasi 'Basin Özgürlügü Halkin Dogru Haber Alma Hakkini Saglar'
3 Mayis tarihinin Birlesmis Milletler (BM) tarafindan Dünya Basin Özgürlügü Günü olarak ilan edildigini hatirlatan Baskan Özsoy, "Basin mensuplarimiz , kamu görevi olarak, vatandaslarin dogru haber alma ve bilgilendirme hakkini saglamak için görevlerine cansiperane bir sekilde devam etmektedir. Bu vesileyle Basin çalisanlarina alkis ve tesekkürlerimizi bir kez daha iletiyoruz” diye konustu.

Basin sektörünün son iki yildir yasanan pandemiden olumsuz etkilendigini ve zor duruma düstügünü anlatan Özsoy, sunlari ifade etti:

“Devletimizin ilgili kurumlarinin aldigi genel tedbirlerin haricinde, bir takim önlemler alinmis, basin kuruluslarinin üzerindeki yük hafifletilmeye çalisilmistir. Bu gün süreç sona ermis gibi görünüyor. Ancak etkilerinin uzun bir süre devam edecegi öngörülüyor. Bunun için alinan tedbirlere ek bir takim tedbirlerle bir süre daha ihtiyaç duyulmaktadir.

Bu zor günlerde basin özgürlügünün, sadece gazetecilerin haber alma, haber verme ve ifade özgürlügü olmadigini, ayni zamanda halkin da dogrudan haber alma özgürlügü oldugunu bir kez daha hatirlatiyoruz. Umut ediyoruz ki bugün içerisinde oldugumuz bu zor dönem sona erecektir, süreç sonrasinda daha güzel günlere ulasirken, özgür basinin da devam ediyor olmasi gerekmektedir.

Dünya Basin Özgürlügü Günü’nün kutlandigi bu günün, Gazetecilerin mesleki anlamda çagin gerekleri ile donanimli, basin özgürlügünün de yeni açilimlar ve güvencelerle genisletilerek, iletisim özgürlügüne dönüstürülecegi, hukuki düzenlemelerin gerçeklestirildigi bir süreç olarak kutlanmasi çok sevindirici olacaktir.

Bu günü gazetecilerin ve çalistiklari kurumlarin hem mesleklerini özgürce yapabildikleri, hem de ekonomik bagimsizliklarini elde etmis olarak görevlerini sürdürdükleri bir gün olarak kutlanmasi geregini bir kere daha ifade ediyoruz. Gazetecilerin, basin kuruluslarinin sorunlari vardir, ancak ve sorumluluklari da vardir. Bilinmelidir ki; sorumluluklarimiz sorunlarimizin önündedir. Sorumluluklarimiz ülkemizin öncelikleri, bölünmez bütünlügümüz, vatanimiz ve bayragimizdir ve ülkemizin gelecegidir. Bu ugurda üzerimize düsen görevi geçmiste yaptik, günümüzde yapmaya devam ediyoruz ve gelecekte de yapacagimizi ve buna her zaman hazir oldugumuzu ifade ediyoruz. Günümüz kutlu olsun."

Özsoy, ayrica, tüm gazetecilerin Ramazan Bayramini kutladi.
Kaynak: İHA