Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Zigana Tüneli'nin Bu Yil Sonunda Tamamlanmasi Hedefleniyor'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, yeni Zigana Tüneli projesinin hizli bir sekilde devam ettigini belirterek, "14,5 kilometre çift tüp tünel insaati ve birlikte baglanti yolu ile projemiz toplamda 15 kilometreyi geçecek. Bu yilin sonunda tamamlamayi hedefledigimiz projemizin hizmete girmesiyle birlikte, mevcut yol tam 8 kilometre daha kisalacak" dedi.

Bakan Karaismailoglu Açiklamasi 'Zigana Tüneli'nin Bu Yil Sonunda Tamamlanmasi Hedefleniyor'
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, AK Parti Trabzon Il Baskanliginca düzenlenen bayramlasma törenine katildi.

Hamamizade Ihsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen bayramlasma törenine Bakan Karaismailoglu’nun yani sira AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, AK Parti Trabzon Il Baskani Sezgin Mumcu, partililer ve vatandaslar konustu.



"Istanbul Havalimanindan sadece Cuma günü 195 bin 640 yolcu seyahat etti"

Bayramlasma töreni öncesi bir konusma yapan Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, 14 Mayis’ta Rize-Artvin havalimanini Cumhurbaskani’nin katilimi ile açacaklarini belirterek, “Ülkemizin ulasim ve haberlesme yatirimlari için son yirmi yilda, 1 trilyon 337 milyar liranin üzerinde yatirim yaptik. Cumhurbaskani’mizin önderligindeki hükümetlerimiz döneminde bölünmüs karayolu uzunlugunu 4,5 kat artirarak 28 bin 650 kilometreye çikardik. Tünellerimizi 50 kilometreden alip, tam 13 kat artirarak 651 kilometreye çikardik. Köprü ve viyadüklerimizi 729 kilometreye çikardik. Havayollarini halkin yolu yaptik. Havalimanlarimizi 26’dan 57’ye yükselttik. 61’e çikaracagiz. Dünyanin 129 ülkesindeki, tam 337 noktaya uçuyoruz. Geçen yil yolcu sayisiyla Istanbul Havalimanimiz, Avrupa da birinci oldu. Hani su kimse uçmaz dedikleri Istanbul Havalimani. Pandemiye ragmen 30 Nisan’da rekor kirarak toplam bin 301 uçus Istanbul Havalimanindan gerçeklestirildi.

Sadece Cuma günü 195 bin 640 yolcu seyahat etti. 30 Nisan Cuma günü Trabzon Havalimani da 90 tane uçusa ev sahipligi yapti. Yeni havalimanimizla ilgili çalismalarimiz diger taraftan devam ediyor” dedi.



“Türksat6A’yi 2023 yili içerisinde uzaya gönderecegiz”

Uydu ve uzay çalismalarini hizlandirdiklarini dile getiren Bakan Karaismailoglu, “Tersane sayimizi 37’den 84’e, liman sayimizi da 149’dan 217’ye çikardik. Mavi Vatan’da da söz sahibiyiz. Uzayda izi olmayanin karada gücü perçinlenmez sözüyle ile uydu-uzay çalismalarimizi hizlandirdik. Türksat5A ve Türksat5B uydumuzu 2021 yilinda uzaya firlattik. Ayni yil 2 tane yeni nesil haberlesme uydusunu uzaya gönderen nadir ülkelerden olduk. Yerli ve millî haberlesme uydumuz Türksat6A’yi 2023 yili içerisinde uzaya gönderecegiz. Siber alanda büyümeler gerçeklestirdik. Genisbant abone sayimizi 20 binden, 87,5 milyona ulastirdik. Mobil abone sayimizi 28 milyondan alip 87 milyona ulastirdik. Ülkemize kazandirdigimiz yollarimizla, çok daha rahat, hizli ve konforlu seyahatler yapiyoruz. Isletme performansini artiran kesintisiz trafik akisiyla, yollarimizda, seyahat süresinde yillik, 7 milyar saat tasarruf elde ettik. Akaryakittan yilda 1 milyar litre tasarruf sagliyoruz. Bunlarin sonucu olarak; yillik toplam 85 milyar liralik tasarruf sagliyoruz. Yaptigimiz tasarruflarla birlikte, emisyon salinimini da yillik 5 milyon ton azalmalar sagladik. Bunun yaninda; yatirimlarimiz sayesinde, yol güvenligi artarken, trafik kazalarinda yüzde 80’e varan azalmalar oldu. Bu da her yil 9 bin 500 vatandasimizin hayatinin kurtarilmasi demektir” seklinde konustu.



“Zigana Tüneli’nin bu yil sonunda tamamlanmasi hedefleniyor”

Trabzon’un ulasim ve iletisim yatirimlari için 28 milyar liraya yakin yatirim yapildigini vurgulayan Bakan Karaismailoglu, “Bizler çalistikça, bizler ürettikçe, bizler irade ortaya koydukça; muhalefet partileri komplekse kapiliyor. O komplekslerini kapatmak için de kibirlerini kabartiyorlar. Toplandiklari masalar etrafinda milletin derdi yok, kendi dertleri var. Türkiye için yaptiklarimizi görmek istemeyenler, projelerimizi anlatsak da anlamayanlar, Türkiye için kurdugumuz hayalin farkinda olmayanlar ancak iftira atarlar. Onlar iftira atmaya, projeleri karalamaya devam etsin. Bizler milletimizle Türkiye’yi gelecege hazirlamaya devam edecegiz. Cumhurbaskani’mizin önderliginde ülke genelinde bu kadar önemli basari ve tasarruflara imza atarken, tabii ki Trabzon’umuz da ulasim ve haberlesme yatirimlarimizdan ciddi oranda nasibini aliyor. Bugüne kadar Trabzon’un ulasim ve iletisim yatirimlari için 28 milyar liraya yakin yatirim yaptik. Ülkemizin ve dünyanin en önemli projelerinden olan Zigana Tüneli projemiz hizli bir sekilde devam ediyor. 14,5 kilometre çift tüp tünel insaati ve birlikte baglanti yolu ile projemiz toplamda 15 kilometreyi geçecek. Bu yilin sonunda tamamlamayi hedefledigimiz projemizin hizmete girmesiyle birlikte, mevcut yol tam 8 kilometre daha kisalacak. Seyahat süreleri de agir tonajli araçlarda 60 dakika, otomobillerde de 30 dakika kisalacak” diye konustu.



“Trabzon Güney Çevre Yolu’nun ilk etabi Akçakale-Akyazi arasinda; proje çalismalarimiz devam ediyor”

Kanuni Bulvari projesinde yüzde 70’lik bölümün tamamlandigina dikkat çeken Bakan Karaismailoglu, “Trabzon’da yapimi devam eden en önemli karayolu projelerinden biride Kanuni Bulvari. Toplam 28 kilometrelik projede yüzde 70’lik bir ilerleme sagladik. Simdiye kadar 15 kilometrelik bölümü tamamlayip hizmete açtigimiz projemizi bu yil içerisinde bitirmek için hummali bir çalismamiz var. Trabzon Güney Çevre Yolu’nun ilk etabi Akçakale-Akyazi arasinda; proje çalismalarimiz devam ediyor. Devam eden pek çok projemizde bu yil çok olumlu gelismeler olacak yakindan takip ediyoruz. Akçaabat Düzköy, Of Çaykara, Arakli Dagbasi yollarindaki son ihaleleri de bu ay yapiyoruz. Yaz döneminde de çok önemli gelismeler olacak. Milletimiz bizi 20 yildir sundugumuz hizmetlerle, tuttugumuz sözlerle, Cumhurbaskani’mizin liderligindeki dik durusumuzla, onurlu siyasetimizle tanidi. Halkimizin ihtiyaci neyi gerektiriyorsa, oraya yatirimi ulastiririz. Yaptigimiz her bir yol, tipki akarsu gibi, geçtigi yerlerin üretimini, istihdamini, ticaretini, egitim ve kültürünü canlandirmaktadir. Geçit vermeyen daglari tünellerle, derin vadileri de viyadüklerle asarak halkimizin hizmetine kosuyoruz. Yaptigimiz, yollarla havalimanlariyla, liman ve tersanelerimizle bölgemizi cazibe merkezi hâline getirdik. Milletimiz için yaptiklarimizi, yapacaklarimizin teminati olarak görüyoruz. Durmak yok, yola devam diyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA