Ordu'da Berberin Güvercinlerle Dostlugu

Ordu’nun Ünye ilçesinde yasayan 45 yillik berber Mehmet Çakir, bisküvi ile besledigi iki güvercinle dost oldu.

Ordu'da Berberin Güvercinlerle Dostlugu
Ilçenin Liseler Mahallesi Akkus-Niksar Caddesi üzerinde 45 yillik berber Mehmet Çakir (64), is yeri önünde bisküvi yedigi sirada yanina iki güvercin geldi. Elinde bisküvileri gören güvercinleri önce kendisine alistiran Çakir, daha sonra güvercinlerin her gün is yerinin önüne geldigini görerek onlari beslemeye basladi.

Aradan uzun zaman geçmesine ragmen iki güvercinin kapisinin önüne gelerek ayrilmadigini gören berber, güvercinleri bisküvi ve lokum ile elleriyle besliyor. Çevredeki esnaflar ise berber ile güvercinlerin bu dostluguna sasiriyor.

“Elimden geldigince doyurmaya devam ediyorum”

Is yeri önünde kendisine alistirdigi güvercinleri elleriyle beslemeye devam ettigini söyleyen Mehmet Çakir, “Ben dükkanin önünde otururken bisküvi yiyordum. O sirada güvercinler benim yanima gelmeye basladi.

Güvercinlerden bir tanesi herhalde paçaliya benziyor. Çünkü ele alismis. Belki de sahipli ama kimindir onu bilmiyorum. Sonra her saat basi sesime alistiklarindan olsa gerek ikisi birden dükkanin önüne gelmeye basladi.

Çünkü çagirdigim zaman yanima geliyorlar. Ben de onlar da dükkan önünde oldukça elimden geldigince doyurmaya devam ediyorum” dedi.



“Sabah, öglen, aksam ikisi birden geliyor”

Pazar günleri kapali oldugunda güvercinlerin olmadigini ve ne zaman is yerini açsa kendisini gördüklerinde geldigini ifade eden Çakir, “Kendileri bana öyle alismis ki saat basi burayi ikisi kontrol ediyor. Hatta dükkanin kapali, açik oldugunu anliyorlar ona göre dükkanin önüne geliyorlar. Mesela pazar günleri kapali oldugumuzda onu da takip ettim o zaman gelmiyorlar. Zaten hayvanlari severim ben. Onlar da bana alisti zaten. Böyle devam ediyoruz. Güvercinler buraya her gün geliyor. Mesela sabah, öglen, aksam ikisi birden geliyorlar. Bazen esim Ünye’nin meshur lokumunu yapiyor, esim beni yiyor saniyor ama ben onlara yediriyorum. Bana bazen arkadaslarim 2-3 paket bisküvi alirken sorduklarinda ben de güvercinleri besleyecegimi söylüyorum, onlar da sasiriyor” diye konustu.

Kaynak: İHA