SANKO Üniversitesi Akademisyenleri Birecik'te

SANKO Üniversitesi akademisyenleri “Hedeflerinize Ulasmak Elinizde” konulu kariyer günü çerçevesinde, Birecik Enver Nehibe Karaata Kültür Merkezi’nde aday ögrencilerle bulustu.

SANKO Üniversitesi Akademisyenleri Birecik'te


Tip Fakültesi Tibbi Biyoloji Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Zafer Çetin, “Fakültemiz, ülkemizin köklü ve basarili üniversitelerinden yetismis toplam 96 ögretim elemani ile egitim veriyor” dedi.

Güncel teknolojinin bütün olanaklariyla donatilmis dersliklerin yani sira, mesleki beceri, multidisiplin, fizyoloji ve bilgisayar becerileri gibi laboratuvarlari içeren genis bir laboratuvarlar alt yapisina sahip olduklarini animsatan Prof. Dr. Çetin, “Tip Fakültelerinin önemli laboratuvarlardan olan Anatomi Laboratuvarimizda, her egitim yilinda yurt disindan özel olarak getirilen tam vücut kadavralarinda ögrencilerimiz ögrenim süreçleri boyunca birebir diseksiyon egitimi alabilmektedir. Ayrica, ülkemizde sayili üniversitede bulunan uzaktan kumanda edilebilen hasta simülasyon maketlerinin yer aldigi yüksek teknolojili simülasyon laboratuvarlarimiz bulunmakta, bebek, çocuk ve eriskin hasta simülatörler kullanilarak ögrencilerimizin mesleki ve klinik beceri uygulamalari gerçeklestirilmektedir. Bu sayede ögrencilerimiz hasta ile yüz yüze gelmeden önce zor ve nadir vakalar konusunda becerilerini gelistirme yeteneklerini kazanmaktalar. Sundugumuz vizyoner tip egitimimiz sayesinde gelecegin hekimlerini yetistirmeyi hedeflemekteyiz. Ögrencilerimiz klinik tip egitimi asamasina geçtiklerinde hastanemizin son teknolojiler ile donatilmis tüm laboratuvar ve klinik alt yapilarindan (Organ Nakil Merkezi, Inme Merkezi, Kalp Merkezi, Obezite Merkezi ve Tüp Bebek Merkezi vb.) egitim amaciyla faydalanabilmektedirler.” diye konustu.



Akreditasyon çalismalari

Tip Fakültesinde sunduklari egitimin ulusal ve uluslararasi standartlarda oldugunun kayit altina alinmasi için baslattiklari akreditasyon çalismalarinin en kisa sürede tamamlanmasini hedeflediklerini vurgulayan Prof. Dr. Çetin, sözlerini söyle tamamladi:

“Ayrica, Tip Fakültesi ögrencilerimizin egitim hayatlarinin ilk yilindan itibaren bilimsel bir bakis açisi kazanabilmeleri için seçmeli proje dersleri uygulamamiz sayesinde birer proje hayata geçirmeleri ve bu projelerinin sonuçlarini ulusal veya uluslararasi kongrelerde sunabilme firsati saglanmaktadir. Ögrenciler evrensel bakis açisi kazanabilmeleri için, Avrupa Birligi Erasmus+ programlari ile yurtdisinda farkli egitim kurumlarini ziyaret edebiliyor. SANKONUK ve Tipta Inovasyon Bulusmalari gibi uluslararasi bilimsel organizasyonlarla uluslararasi alanda taninmis basarili bilim insanlari ile bir araya gelebilmelerini sagliyoruz. Paydas üniversite oldugumuz TEKNOFEST gibi önemli platformlarda ögrencileri projelerini sergilemeleri için destekliyoruz. Tip Fakültemiz Covid-19 pandemisinin basladigi andan itibaren egitim-ögretim sürecinin saglikli yürüyebilmesi için aldigi tedbirler, saglanan teknolojik bilisim altyapisi ve aldigi Güvenli Kampüs Belgesi ile Covid-19 pandemisi sürecini basarili bir biçimde sürdürmektedir.”

Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü’nden Ögr. Görevlisi Emine Bas, Uluslararasi Hemsireler Konseyi (ICN), 1972 yilinda hemsireligi, bireyin, ailenin ve toplumun sagligini koruma ve gelistirmeye yardim eden ve hastalik halinde iyilestirme ve rehabilite etmeyi saglayan bir meslek grubu olarak tanimladigini söyledi.

“Hemsireler bireyi her yönüyle bir bütün olarak ele alip, kültürel özelliklerine saygi göstererek hemsirelik hizmetlerini planlar, örgütler, uygular ve degerlendirmesini yapar” diyen Ögr. Gör. Bas, su paylasimda bulundu:

“Hemsirelik mesleginin yönetmeliklerle açik bir sekilde görev tanimlari yapilmistir. Hemsireler bu görevlerini etik ilkeler dogrultusunda ekip, hasta ve ailesi ile is birligi içerisinde gerçeklestirirler. Hemsirelerin çok genis istihdam alanlari bulunmaktadir. Koruyucu, tedavi edici, rehabilite edici tüm saglik hizmetleri alanlarinda çalisabilmektedirler. Hemsirelik bölümü ögrencileri 4 yil lisans düzeyinde egitim almaktadirlar. Egitimimiz temelde teorik, laboratuvar ve klinik/saha uygulama egitimlerini içermektedir. Ögrencilerimiz donanimli fiziksel alt yapiya sahip tibbi beceri laboratuvarinda maketler üzerinde psiko-motor beceriler kazanmakta, ayni zamanda simülasyon laboratuvarinda bulunan gerçek hasta tepkileri veren son teknoloji simülatörlerle, teorikte ögrendiklerini uygulamali olarak gerçeklestirebilmektedirler. Klinik/saha uygulamalarini ise agirlikli olarak SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde sürdürmekle birlikte Il Saglik Müdürlügü’ne bagli kurum ve kuruluslarda da uygulama yapma imkâni bulmaktadirlar.”

Üniversitenin bünyesinde bulunan kütüphanelerin ögrencilere sürekli degisen ve gelisen dünyada yeni bilgilere erisebilmesinde 7 gün 24 saat olanak saglandigini hatirlatan Ögr. Gör. Bas, TÜBITAK/ULAKBIM tarafindan erisime açilan EKUAL çerçevesindeki tüm veri tabanlarina üye olan üniversite kütüphanesinin 7411 basili kitap, 27381 bilimsel dergi 168695 e-kitap ve web tabanli elektronik üyelikleri ile genis bir koleksiyona sahip oldugunu ifade etti.



Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Staj Sorumlusu Uzm. Diyetisyen Türkan Tiryaki, bölümde egitim-ögretim programi içerisinde uygulamali derslere de yer verildigini belirtti.

Ögrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya dönüstürebilmesi ve pratik kazanabilmesi için laboratuvar ortaminda uygulamalar yapildigini vurgulayan Uzm. Diyetisyen Tiryaki, özetle sunlari anlatti:

“Temel beslenme ilkeleri çerçevesindeki laboratuvar ortaminda hazirlanan besinlerin her porsiyon için besin içerikleri de yine bu ortamda saglanmakta ve gerekli hesaplamalar yapilarak bu ortamda sunulmaktadir. Toplum sagligi derslerine yönelik ise antropometri laboratuvarinda uygulamali olarak uygun cihazlarla yapilarak mesleki beceri kazandirilir. Son sinifta ögrenciler tamamen uygulamalara yönelik teorik bilgileri pratige dökmek için beceri kazanir ve meslege atilmaya hazirlanir.”

Saglik Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Ögr. Gör. Hakan Polat, bölüm dersleri, laboratuvarlar, klinik uygulama sahalari, mesleki istihdam olanaklari, akademik kadro, is imkânlari ile uygulama ve stajlarin yapildigi SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin imkânlari hakkinda bilgiler vererek aday ögrencileri meslege çagirdi.

Tanitim Ofisi’nden Ibrahim Incioglu ise ögrenciler, veliler ve egitimciler tarafindan üniversiteye gösterilen yogun ilgi için tesekkür ederek, çalismalar hakkinda bilgiler verdi. SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 2’nci sinif ögrencisi Mustafa Bozdogan, Hemsirelik Bölümü 2’nci sinif ögrencileri Kevser Karagülle ve Halime Nur Dagci ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4’üncü sinif ögrencisi Zehra Esra Dogan egitim gördükleri bölümlerle ilgili bilgi paylasiminda bulundu.

Kariyer günleri ögrencilere armagan takdimiyle son buldu.
Kaynak: İHA