Peyzaj Ve Süs Bitkilerinin Dünyaya Açilan Kapisi, 2'Nci Fuara Hazirlaniyor

Sakarya’da peyzaj ve süs bitkilerinin dünyaya açilan fuar kapisi, bu yil 2’ncisine hazirlaniyor. Ilki 2021 yilinda 29 bin ziyaretçinin katilimiyla düzenlenen Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatlari ve Ekipmanlari Fuari, Sapanca Gölü’nün essiz manzarasi ile birleserek yaklasik 40 bin ziyaretçinin begenisini kazanmayi hedefliyor.

Peyzaj Ve Süs Bitkilerinin Dünyaya Açilan Kapisi, 2'Nci Fuara Hazirlaniyor
Peyzaj ve süs bitkilerine dair her seyin bulanabilecegi PSB Anatolia Fuari, sektörün bulusma noktasi olmanin yani sira, ziyaretçilerin begenisini kazanmayi sürdürüyor. Bu çerçevede, 2021 yilinda ilki düzenlenen Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatlari ve Ekipmanlari Fuari, bu yil 2’ncisine hazirlaniyor. Sapanca ilçesi Kirkpinar Mahallesi’nde düzenlenecek olan fuar, süs bitkilerinin yaninda; peyzaj tasarim ve uygulama, sert zemin ve dogal tas, aydinlatma, biyolojik gölet ve havuz, üretim ekipmanlari, oyun gruplari, kent ekipmanlari firmalarina ev sahipligi yapiyor. Tüm ihtiyaçlara hizli ve kolay ulasim sunan fuar, 7-10 Eylül tarihleri arasinda Sapanca ilçesi Kirkpinar Mahallesi’nde bulunan 60 bin metrekare alanda yapilacak.

2021 yilinda 29 bin 200 ziyaretçi agirlayan fuar, bu yil 40 bin ziyaretçi agirlamayi hedefliyor.

“Süs bitkiciligi sektörü baharini yasiyor”

Fuarin 60 bin metrekare alanda gerçeklestirilecegini söyleyen PSB Anatolia Fuari Koordinatörü Remzi Adiyaman, "PSB Anatolia Fuari’nin bir geçmisi var. Daha önce biz, bu fuari Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciligi Festivali olarak gerçeklestirmistik. Akabinde katilimci firmalarimizin da festivalin, fuara dönüstürülmesi talebi oldugundan dolayi bunu 2021 yilinda fuar olarak gerçeklestirdik. Bu yil 2’ncisini gerçeklestirecegiz. Toplamda 90 bin metrekare alan ama biz bunun 60 bin metrekare alanini kullaniyoruz ve geri kalan kismini da otopark olarak kullaniyoruz. Süs bitkilerinde daha düne kadar ithal ürünler aldigimiz ülkelere suanda ihracat yapmaya basladik. Bu da bizim için çok sevindirici bir olay. Süs bitkiciligi sektörü baharini yasiyor" dedi.



"Peyzaja dair bütün genis yelpazede ürünleri bulabileceginiz bir fuar olacak"

Fuarda peyzaja dair bütün ürünlerin bulunacagini belirten Adiyaman, "Yaklasik 225 firmayla birlikte Türkiye’nin en büyük açik hava Peyzaj ve Süs Bitkiciligi Fuarini gerçeklestirmis olacagiz. Geçtigimiz sene, Peyzaj Mimarlari Odasi ile PSB Anatolia Fuarinin birlikte organize etmis oldugu, üniversitedeki peyzaj mimarligi bölümündeki ögrenciler için proje ve uygulama yarismasi yaptik. Toplam 12 üniversiteyi dahil ettik. Bu yil çok talep var, bu yüzden sayiyi 20’de sinirli tutacagiz. Bu da olaganüstü bir ilgi görüyor. Ögrencilerimizin önünü açiyoruz, bu konuda da çok önemli bir is oldugunu düsünüyorum. Kismet olursa bu yil çok daha renkli geçecegini söyleyebilirim. Peyzaja dair bütün genis yelpazede ürünleri bulabileceginiz bir fuar olacak" diye konustu.



"Bu yil 40 binin üzerinde bir ziyaretçi bekliyoruz"

Yaklasik 40 bin ziyaretçi beklediklerini aktaran Adiyaman, "Geçen yil 29 bin 200 kayitli ziyaretçimiz vardi. Ama bu yil 40 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Geçen sene 200 firma vardi, yapilan anketlere göre yüzde 98’lik bir memnuniyet söz konusu. Bu çok önemli bizim için, çok iyi sayi. Bu yil hiç bunu bozmadan devam edecegiz. Her yil üzerine biraz daha koyarak devam etmemiz gerekiyor. Bu konuda tabii ki bulunmus oldugumuz bölgede basta Sakarya Büyüksehir Belediyesi olmak üzere birçok kurum ve kurulus kenetlenmis bir sekilde. Gelen misafirlerimizi en iyi sekilde agirlamak ve memnun bir sekilde yolcu edebilmeyi hedefliyoruz" seklinde konustu.



"Gelen misafirlerimizin mutlu olmasi da bizleri de mutlu ediyor"

Fuarin kurulacagi alanin turistik bir bölge oldugunu aktaran Adiyaman, "Trafik gibi bir sorunumuz yok, konaklamada bir sikintimiz yok. Yani biz gelen ziyaretçilerimizi burada agirlama konusunda herhangi bir sikinti çekmiyoruz. Ama bazi farkli bölgelerde sikintilar çekilebiliyor. Sapanca’nin turistlik bir bölge olmasini avantaja çeviriyoruz. Buraya gelen misafirlerimiz hem tatilini yapiyor hem de ticaretini burada çok rahat bir sekilde sürdürebiliyorlar. Yeni is imkanlari, yeni is görüsmeleri gibi ambiyans ortaya çikiyor. Gelen misafirlerimizin mutlu olmasi da bizleri de mutlu ediyor. En büyük avantajlarimizdan bir tanesi Istanbul’un arka bahçesi gibi bir konumda olmamiz. Birçok büyük sehre yakin mesafedesiniz. Bunu avantaja çevirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Herkesi bekliyoruz. Yesili, dogayi, bitkiyi, peyzaji seven kim varsa buraya bekliyoruz. Ve görülmeye deger çok güzel ürünlerle sizlerle olacagiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA