Bursa Tariminda Aslan Payi Mustafakemalpasali Çiftçilerin

Mustafakemalpasa Belediyesi, çiftçilerin Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi’ndan aslan payini almasina vesile oldu. Tarim Bakanligi tarafindan onaylanan 5 milyon lira degerinde 153 is plani projelerinden 43’ü Mustafakemalpasa’li çiftçilerden çikti.

Bursa Tariminda Aslan Payi Mustafakemalpasali Çiftçilerin
Genel tanimi itibari ile kirsal bölgeleri kalkinmayi hedefleyen destek programinda, Tarim Kredi Destekleme Kurumu tarafindan yüzde 55-65 oranlarinda saglanan hibe desteklerinde çiftçiler kirsal alanlarda, çiftçilik faaliyetlerinin çesitlendirilmesi, süs bitkisi, tibbi ve aromatik bitki, mantar, fide, su ürünleri yetistiriciligi gibi birçok sektörde faaliyet gösterecek. Hibe destegine ilave olarak kirsal alanlarda yapilacak faaliyetlerde çiftçiler, uygun yatirim harcamalari, KDV ve benzeri tüm vergilerden muaf olacaklar. Destekler çerçevesinde tarim kooperatifleri de traktör arkasi makinelerinin alimini yapabilecek. Hibe destegine hak kazanan çiftçilerle birlikte Bursa Il Tarim Ve Orman Müdürlügü’ne adeta çikarma yapan Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar; ‘’Atil ve ekilmedik bir karis toprak birakmayacaklarini’’ söyledi.



Baskan Mehmet Kanar; ‘’Çiftçimiz pastanin en büyük dilimini almaya hak kazandi. Hayirlisiyla Imzalarimizi attik. Her zaman ve her kosulda tarima ve çiftçilerimize destek olduk, olmaya devam edecegiz. Her zaman söyledigimiz gibi, ilçemizi tarimin baskenti yapacagiz. Belediyemiz Tarimsal Hizmetler Müdürlügü ile çiftçimize her türlü destegi elimizden geldiginin fazlasiyla sagliyoruz. Bu çerçevede Il Tarim Ve Orman Müdürlügü’nün kirsal mahallelere yönelik yapmis oldugu desteklerde çiftçimizin kazanmis oldugu büyük payin yani sira bizlerde yine her zaman proje destegimizi sürdürüp, çiftçimizin emeklerinin meyvesini almalarinin mutlulugunu hep beraber yasayacagiz’’ seklinde konustu.

100. yilini kutlamaya hazirlanan Mustafakemalpasa Belediyesi’nde Belediye Baskani Mehmet Kanar; ‘’ Göreve geldigimiz süreçte belediyemiz bünyesinde ilk olarak Tarimsal Hizmetler Müdürlügümüzü kurduk. Müdürlügümüzün baslattigi çalismalar çerçevesinde, tohumdan ekime teorik ve uygulamali egitim çalismalari, ücretsiz toprak analizi ile çiftçilerimizin bir telefon uzaginda olduk. Çiftçiler gününde Uludag Üniversitesi Mustafakemalpasa Meslek Yüksek Okulu içerisine kurmus oldugumuz Tibbi ve Aromatik Bitkiler bahçemizde, katma degeri yüksek tibbi aromatik bitkilerin yetistirilmesi basta olmak üzere yine ekonomik girdisi yüksek bamya, lavanta, adaçayi, aynisefa, kara mürver gibi 28 çesit ürünün toprakla bulusmasi saglanmisti. Hedefimiz bu çesitliligi arttirip çiftçimizin daha çok gelir elde etmesini saglamak’’ ifadelerini kullandi.

Ayrica Bal Ormani projesini ilçeye kazandiran Mustafakemalpasa Belediyesi, ücretsiz uygulamali ekim egitimleri ve toprak analizi çalismalarini çiftçilerin hizmetine sundu.
Kaynak: İHA