Bölgenin En Modern Kütüphanesi Için Ilk Kazma Vuruldu

Düzce Belediye Baskani Faruk Özlü’nün girisimleriyle kentin en modern kütüphanesinin yapimi için ilk kazma vuruldu. Baskan Özlü, “Yapim çalismasina basladigimiz kütüphane projelerimizi kisa sürede tamamlayarak, bölgemize modern bir yapi daha kazandiracagiz" dedi.

Bölgenin En Modern Kütüphanesi Için Ilk Kazma Vuruldu
Uzun Mustafa Mahallesi’nde bulunan Eski Konak Gazinosu olarak bilinen alanda bölgenin en modern kütüphanesi olusturulacak. Hayirsever is insani ve Düzce Belediyesi is birliginde yapilacak olan kütüphanenin yapim isini Nobel Ilaç Firmasi Yönetim Kurulu Baskani Hasan Ulusoy üstlendi. Kafkas Konak Park olarak adlandirilan alanin içerisine yapilacak olan Modern Kütüphaneye, hayirsever is insani Hasan Ulusoy’un annesinin adi verilecek.

Ise baslama töreni yapildi

Sabiha Ulusoy Kütüphanesi olarak adlandirilacak olan kütüphanenin temel atma törenine Düzce Belediye Baskani Faruk Özlü, Nobel Ilaç Firmasi Yönetim Kurulu Baskani Hasan Ulusoy, baskan yardimcilari, birim müdürleri, siyasi parti baskanlari ve vatandaslar katildi.

Proje hakkinda bilgi veren Düzce Belediye Baskani Faruk Özlü, "Burada hayirsever is insaniz Hasan Ulusoy Beyefendinin destekleri ile bir modern bir Kütüphane olusturuyoruz. Kütüphanemizin içerisinde, Kitap söylesileri, ögrencilerimiz için tanitim ve egitim amaçli etkinlikler, konferans ve dinleti, imza günü, piyano ve keman dinletileri, sinema geceleri düzenleme imkani bulacagiz" seklinde konustu.

Baskan Özlü, projenin yapimini üstlenen hayirsever Hasan Ulusoy’a tesekkür ederek devam ettigi konusmasinda, "Burasi için bir çalisma daha hazirladik. Samsun Üniversitesi’nde sanat profesörü arkadasimiz Kafkas toplumlarini yansitan bir rölyef çalismasi yapiyoruz. 2.2 metre yüksekliginde 8 metre boyunda bir rölyef olacak. Kafkas toplumlarinin Düzce’ye yerlestirdigi ilk yer olan Uzunmustafa Mahallesi’nde yapiyoruz. Kafkas toplumlarinin acilarini, kültürlerini yansitan sanatsal kalici bir eser olacak. Önümüzdeki dönemlerde burasi bir kültür merkezi niteligini de tasiyacak” ifadelerinde bulundu.

Hiç düsünmeden ‘evet’ dedim

Sabiha Ulusoy Kütüphanesinin ise baslama töreninde konusan Nobel Ilaç Yönetim Kurulu Baskani Hasan Ulusoy ise 22 yildir Düzce’ye yatirim yaptiklarini ve kendilerini Düzceli olarak gördüklerini kaydederek, "Burada bir kütüphane yaptirilmasi konusunu Baskan bana ilettiginde hiç düsünmeden ‘evet’ dedim. Çünkü ben de artik bir Düzceliyim. Ihracatini yaptigimiz 50 ülke ve Türkiye’ye 22 yildir saglik tasiyoruz. Düzce’ye de en büyük yatirimimizi gerçeklestirdik. Düzcelilerle kol kola ilerliyoruz. Buranin ilim ve irfan yuvasi olmasini diliyorum. Merhum annemin isminin koyulacagi olmasi da benim için çok büyük bir sereftir. Sabiha Ulusoy Kütüphanesi Düzcelilere armagan olsun” seklinde konustu.

Protokol konusmalarinin ardindan Il Müftüsü Rüstem Can’in dualariyla is makineleri çalismaya basladi.

3 bin 115 metrekare alan üzerinde 240 metrekare olarak yapilacak kütüphanede konferanslar, kitap söylesileri, konser ve sinema günleri düzenlenebilecek. Kütüphanenin içinde bulundugu alan bölge insaninin da gönül rahatligiyla nefes alabilecegi dogayla bütünlesmis sehir içi sosyal yasam alanlarindan biri olacak.
Kaynak: İHA