ABD Baskani Biden Silahli Saldiri Sonrasi Texas'a Gidecek

ABD Baskani Joe Biden, Texas’taki bir ilkokulda meydana gelen silahli saldiri sonrasi hayatlarini kaybeden çocuklarin ailelerini ziyaret etmek için Texas’a gidecegini duyurdu.

ABD’nin Texas eyaletindeki bir ilkokulda düzenlenen silahli saldirida çogu çocuk olmak üzere 21 kisinin hayatini kaybetmesinin ardindan ABD Baskani Joe Biden, önümüzdeki günlerde Texas’a gidecegini duyurdu. Beyaz Saray’dan Baskan Yardimcisi Kamala Harris ile birlikte halk güvenligi konusunda açiklamalarda bulunan Biden, "Jill ve ben önümüzdeki günlerde ailelerle bulusmak için Teksas’a seyahat edecegiz. Onlarin acilarini hissettiginizi gösterirken umarim bu sok, keder ve travma durumunda biraz rahatlik getirebiliriz. Millet olarak hepimizin onlarin yaninda olmamiz gerektigini düsünüyorum." seklinde konustu.

Baskan Yardimcisi Kamala Harris ise yaptigi açiklamada, daha güvenli bir Amerika olusturmak için silah güvenligi yasalarinin hazirlanmasi gerektigine dikkat çekerek, "Dünden beri tüm hislerimiz Teksas halkiyla beraber. Dün sabah sevdiklerine veda ederken son vedanin orada olacagini bilmeyenlerle beraber. Artik yeter. Baskanin dün gece dedigi gibi makul silah güvenligi yasalarini uygulamaya geçirme cesaretine sahip olmaliyiz. Herkesin kendini güvende hissettigi, çocuklarin okullarinda kendilerini güvende hissettikleri bir Amerika olusturmak için birlikte çalismaliyiz." dedi.

Biden polis reformu kararnamesini imzaladi

Beyaz Saray’dan yaptigi açiklamada, daha güvenli bir ABD olusturulmasi gerektigine dikkat çeken Biden, bu dogrultuda polis reformu kararnamesini imzaladi. Biden, 2 yil önce ABD’nin Minneapolis kentinde polis siddetiyle öldürülen George Floyd için Kongre’yi polislik yasasini kabul etmeye çagirdi. Yasaya göre ABD’de federal kurumlarin güç kullanimi politikalarini gözden geçirmesi ve bazi taktiklerin yasaklanmasi gibi ögeler yer aliyor.
Kaynak: İHA