Suluova Belediyesi'nden 'Suluova Okuyor'a 6 Bin Kitap Destegi

Amasya’nin Suluova ilçesinde yürütülen ‘Suluova Okuyor’ projesine en büyük destegi Suluova Belediyesi sagladi. Projeye 100 bin TL degerinde 6 bin kitap hediye edildi. Egitimci olan Suluova Belediye Baskani Fatih Üçok, kitaplari ögrencilerle bulusturdu.

Suluova Belediyesi'nden 'Suluova Okuyor'a 6 Bin Kitap Destegi
Bolat Ilkokulu, Sehit Recep Ince Imam Hatip Ortaokulu, Sehit Metehan Atmaca Anadolu Lisesi ve Sehit Hüseyin Kavakli Fen Lisesi’ni ziyaret eden Baskan Üçok, “Bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumlar tarih boyunca oldugu gibi günümüzde de ilerleme kaydediyor. Ülkelerin kalkinmasi ve gelisimi de ancak egitimli insan gücüyle mümkün oluyor” dedi.

Çocuklara kitap sevgisinin asilanmasi ile kütüphanelerden yararlanma aliskanligi kazandirilmasi gerektigini “Insanin en büyük hazinesi okudugu kitaplardir” ifadeleriyle vurgulayip 4 bin kitap daha dagitacaklarini anlatan Fatih Üçok, ayrica Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’in kütüphanesiz ve kitapsiz okul kalmasin çagrisina katki saglamaktan memnuniyet duyduklarini söyledi.



Amasya Milli Egitim Müdürü Mehmet Türkmen ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Davu da egitim faaliyetlerine tüm imkanlariyla destek olan Üçok’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA