Samsun'da 500 Bin Çilek Fidesi, 11 Bin 880 Aronya Fidani Dagitildi

Samsun’da 8 ilçede 500 bin çilek fidesi, 12 ilçede 11 bin 880 adet aronya fidani dagitildi.

Samsun'da 500 Bin Çilek Fidesi, 11 Bin 880 Aronya Fidani Dagitildi
Samsun Büyüksehir Belediyesi kentin tüm ilçelerinde kirsal kalkinmanin saglanmasi hedefiyle üreticilere verdigi fide ve fidan destegini sürdürüyor. Destek kapsaminda bu kez de Ilkadim ilçesi Ahullu Mahallesi’nde çilek fidesi ve aronya fidani dagitim töreni düzenlendi.

Törene Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Tarim ve Orman Il Müdürü Ibrahim Saglam, TKDK Samsun Il Koordinatörü Dr. Bülent Turan, teknik personel ve üreticiler katildi.

Proje kapsaminda 8 ilçede 56 üreticiye 110 dekar alanda 500 bin adet çilek fidesi, 12 ilçede 33 üreticiye 54 dekar alanda 11 bin 880 adet aronya fidani dagitildi.

Törende konusan Baskan Mustafa Demir, tarima verdikleri destegi her yil artirarak sürdüreceklerini ifade ederek, "Tarima her yil yüzde 50 daha fazla kaynak ayiracagiz. Tarim politikamizla Türkiye’ye örnek olacak çalismalar yapmayi sürdürecegiz. Samsun’da verilen destekler Türkiye’nin hiçbir yerinde verilmiyor. Türkiye’de en üst düzeyde destek Samsun’da veriliyor. Bir de bunu Tarim Il Müdürlügü ile birlestirince desteklerimiz daha da güçleniyor. Hedefi tam 12’den vurmak buna deniyor" dedi.

Kaynak: İHA