ABD'deki Ilkokul Saldirgani, Saldiriyi Facebook Hesabinda Paylasmis

ABD’deki ilkokul saldirgani 18 yasindaki Salvador Ramos’un, Texas eyaletindeki ilkokula düzenledigi saldiri öncesi Facebook hesabindan saldiriya dair paylasim yaptigi ortaya çikti.

ABD'deki Ilkokul Saldirgani, Saldiriyi Facebook Hesabinda Paylasmis
ABD’nin Texas eyaletinde dün Robb Ilkögretim Okulu’na silahli saldiri düzenleyen ve 19’u çocuk olmak üzere 21 kisiyi öldüren 18 yasindaki Salvador Ramos’un, saldiri öncesi sosyal medya hesabindan saldiriya dair paylasim yaptigi açiklandi. Texas Valisi Greg Abbott düzenledigi basin toplantisinda, Ramos’un saldiridan yaklasik 30 dakika önce saldiriya ait Facebook hesabinda paylasim yaptigini ifade ederek, ilk paylasiminda "Büyükannemi vuracagim" yazdigini belirtti.

Abbott, daha sonra ise Ramos’un "Büyükannemi vurdum" ve "Bir ilkokula ates edecegim" paylasimi yaptigini belirtti.

Facebook’un çati kurulusu Meta’nin Sözcüsü Andy Stone, saldirgan tarafindan yazilan mesajlarin "birebir özel metin mesajlari" oldugunu ifade ederek, devam eden sorusturmada kolluk kuvvetleriyle yakin isbirligi yaptiklarini açikladi.



Saldirgan 17 Mart’ta yari otomatik bir tüfek satin almis

Ramos’un Uvalde Lisesi’nden terk oldugunu ve yetkililerin su ana kadar bir suç geçmisine rastlamadiklarini söyleyen McCraw, saldirganin 66 yasindaki büyükannesiyle birlikte yasadigini belirtti.

Texas Kamu Güvenligi Departmani Müdürü Steven McCraw yaptigi açiklamada, Ramos’un 17 Mart’ta spor malzemeleri satan yerel bir magazadan yari otomatik bir tüfek ardindan 18 Mart’ta söz konusu tüfek için 375 adet mermi satin aldigini aktararak, 20 Mart’ta ise yine ayni magazadan baska bir yari otomatik tüfek daha satin aldigini belirtti.



Ramos’un büyükannesi hayatta ama durumu kritik

McCraw, Ramos’un ilkokul saldirisi öncesi silahla vurdugu 66 yasindaki büyükannesinin hayatta oldugunu fakat saglik durumunun kritik oldugunu ifade etti.

McCraw, büyükannenin saldiriya ugramasinin ardindan caddenin karsisindaki bir komsusuna kosarak yardim istedigini ve Ramos’u polise ihbar ettigini aktardi.
Kaynak: İHA