12. Rize Günleri'nde Helyum Gazli Balonla Gökyüzüne Çay Salindi

Rize Günleri’nin 12’ncisi Istanbul Yenikapi Etkinlik Alani’nda basladi. Kamera ve takip cihazinin bulundugu helyum gazli balonla gökyüzüne salinan çay ise etkinligin gözdesi oldu.

12. Rize Günleri'nde Helyum Gazli Balonla Gökyüzüne Çay Salindi
Istanbul Rize Dernekler Federasyonunca (RIDEF) Rize Valiligi himayesinde gerçeklestirilen Rize Günleri’nin 12’ncisi Istanbul Yenikapi Etkinlik Alani’nda basladi.

Içerisinde kamera ve takip cihazinin bulundugu helyum gazli balonla gökyüzüne salinan Rize çayi etkinlikte dikkat çekti. Ayrica Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan için özel olarak bir kemençe tasarlandi. Üzerinde ay yildizin ve Rabia isaretinin bulundugu kemençe, cumhurbaskanina verilmek üzere 12’nci Rize Günleri’nde bekliyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i 12’nci Rize Günleri’ne davet eden Yasar Yazicilar, “Emekli olduktan sonra pandemi dolaysiyla sokaga çikma yasagi oldugu için kemençeye basladik. Kurt basi, aslan basi gibi degisik tasarimlar yaptik. Hemsehrimiz sayin cumhurbaskanimiz Rize Günleri’ne gelirse, kendisine mahcup olmamak için en güzel kemençeyi ona yapalim dedik. Milli olmasini istedigimiz için ay yildiz ve Rabia’yi andirmasi için 4 isaret koyduk” diye belirtti.

Kaynak: İHA