DPÜ'de 'Arilarin Sesi Ol' Konulu Konferans

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Sair Seyhi Konferans Salonu’nda Aricilik ve Risk topluluklari tarafindan ortaklasa Arilarin Sesi Ol” isimli konferans düzenlendi.

DPÜ'de 'Arilarin Sesi Ol' Konulu Konferans
Sair Seyhi Konferans Salonu’nda Aricilik ve Risk topluluklari tarafindan düzenlenen konferansa, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Göçmez, DPÜ KUBFA ögretim üyesi Doç. Dr. Nilüfer Dalkiliç, DPÜ FEF akademisyeni Ögr. Gör. Sema Çetinkaya ve ögrenciler katildi.

Törende arilarin canli yasamina katkilarinin anlatildigi “Arilarin Yok Olmasi Afettir” isimli sunumu yapan Doç. Dr. Nilüfer Dalkiliç, "Arilar ekosistemde kilit rol oynar. Arilarin bal yapmaktan daha önemli bir görevi var. O da dogadaki çesitliligi saglamak. Arilar yok oldugunda insan nesli sadece 4 yil gibi çok kisa bir sürede yok olma tehlikesiyle karsi karsiya kalirdi. Arilar olmadan su anda sahip oldugumuz gidalarin üçte birine sahip olamazdik. 2-3 bin kadar çiftlik hayvaninin ve yabani bitki türünün varliginin yüzde 80’nini bal arilarinin tozlasma faaliyetlerine borçlu oldugumuz bilimsel bir gerçek" dedi.

Doç. Dr. Dalkiliç, aricilik etkinlikleri için Hazine ve Maliye ile Tarim ve Orman Bakanliklarinin es güdümünde yürütülen Tarim Sigortalari Havuzu’nun Aricilik Sigortasi hakkinda ögrencileri bilgilendirdi.

Etkinligin sonunda Prof. Dr. Hasan Göçmez, etkinligi düzenleyen topluluklara ve akademisyenlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA