Hirsizlar Bu Sefer Mezarligin Kapsini Çaldi

Eskisehir’de kimligi belirsiz kisilerce mezarlik kapisinin çalinmasina tepki gösteren Karacasehir Mahalle Muhtari Murat Çelik, “Insan olan mezarligin demir kapilarini çalmaz” dedi.

Hirsizlar Bu Sefer Mezarligin Kapsini Çaldi
Karacasehir Mahallesi’nde yasanan hirsizlik olayi görenleri sasirtti. Mahallede bulunan mezarligi seçen hirsizlar, giris ve çikisinda bulunan demir kapilari yerinden sökerek çaldi. Durumu fark eden mahalle sakinleri ise duruma tepki gösterdi. Mezarligi kendi imkanlariyla iyilestiren ve çevre düzenlemesini yapan vatandaslar yasanan olaya tepki gösterdi.

“Insan olan mezarligin demir kapilarini çalmaz”

Yasanan olay karsisinda hem kendisinin hem de mahallenin yasadigi üzüntüyü ve saskinligi dile getiren Karacasehir Mahalle Muhtari Murat Çelik, su ifadeleri kullandi:

“Bugün saat gündüz 9 buçuk, 10 arasi köyümüzde hayvancilik yapan bir arkadasimiz beni aradi. “Muhtarim mezarligimizin demir kapilari yok, bilgin var mi” dedi.

Sasirdim “Nasil yani dedim” ve geldim. Kapiya baktim, gerçekten yok. Sinirlendim, jandarmayi aradim. O esnada mezarligin ana girisine girdim, oradaki kapi da yoktu. Daha sonra jandarma ve olay yeri inceleme ekibi geldi. Gerekli islemleri yaptilar. Su anda 3 tane farkli noktada bulunan kamera görüntüleri izleniyor. Hayatta aklimiza gelmeyecek bir sey oldu. Mezarligin demir kapilari nasil çalinabilir? Burada hayvanlarimiza bakan insanlar kapilarin cuma aksami 9 gibi oldugunu görmüsler. Hirsizlar kapilari menteselerinden kaldirip alip gitmisler. Sasiriyoruz, hem de çok. Bunu yapan bence insan degil. Insan olan mezarligin demir kapilarini çalmaz. Bir an önce yapanlarin bulunmasini istiyoruz. Jandarmamiza güveniyoruz.”
Kaynak: İHA