Festivalin Çilek Güzeli Izmir'den

Aydin’in Sultanhisar ilçesinde bu yil 51’ncisi düzenlenen Uluslararasi Sultanhisar-Atça Nysa Çilek, Tarim, Kültür ve Sanat Festivali’nin en renkli bölümü olan çilek güzeli yarismasinda Izmir’li Yagmur Yilmaz ‘Festival Çilek Kraliçesi’ oldu.

Festivalin Çilek Güzeli Izmir'den


Sultanhisar’da 1940’li yillardan bu yana ara ara düzenlenen ve bu yil 51’ncisi gerçeklestirilen Uluslararasi Sultanhisar-Atça Nysa Çilek, Tarim, Kültür ve Sanat Festivali resmi açilisi büyük coskuyla sona erdi. Festival süresince yerli ve yabanci halk oyunlari ekiplerinin gösterileri, ses sanatçilarinin konserleri ve panayirla birlikte festivalin vazgeçilmezleri arasinda yer alan güzellik yarismalari büyük ilgi gördü. Binlerce Sultanhisar’li vatandasin pandeminin ardindan merakla bekledigi Uluslararasi Sultanhisar-Atça Nysa Çilek, Tarim, Kültür ve Sanat Festivali’nin en renkli bölümü olan çilek güzeli yarismasinda Izmir’li Yagmur Yilmaz ‘Festival Çilek Kraliçesi’ oldu. Gecede Simge Okan ikinci, Sinem Bayar da 3. seçilerek ödül aldi. Festivalin önceki gün yapilan Sultanhisar programinda ise Nysa Zarafet güzelleri seçildi. Nysa Zarafet Güzeli Kübra Bolkent olurken 2. Tülin Demir ve 3.’de Büsra Sevinç oldu.

Ailesinin Balçova Belediyesi’nde çalistigini belirten ‘Festival Çilek Kraliçesi’ 19 yasindaki Izmirli Yagmur Yilmaz: “Bizlere gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayi çok tesekkür ediyorum. Benim anne ve babam da belediye çalisani. Belediyeciligin zorlugunu çok iyi biliyorum. Kisilik olarak kendimiz tanimlamak istersem vicdanli, dürüst, hayvansever bir insan oldugumu düsünüyorum” dedi.



Yarismalarda dereceye giren güzellere para ödülü basta olmak üzere çesitli hediyeler verildi.

Atça mahallesi ve Sultanhisar ilçesi merkezlerinde düzenlenen festival etkinliklerinde protokol üyeleri basta olmak üzere binlerce vatandas 5 gün süren festival boyunca gönüllerince eglendi.
Kaynak: İHA