50 Yil Sonra Cübbe Giyip Kep Firlattilar

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tip Fakültesi’nin ilk mezunlari, 50 yil sonra düzenlenen törende cübbe giyip kep firlatti.

50 Yil Sonra Cübbe Giyip Kep Firlattilar
ÇÜ Tip Fakültesi’nin 1971-72 girisli ilk mezunlari, çesitli nedenlerden dolayi mezuniyetlerinin ardindan yapamadiklari mezuniyet ve yemin törenlerini gerçeklestirdi.

Bir kismi emekli olan, bir kismi da hala doktorluk meslegini icra eden 38 doktor cübbe giyip, kep takarak törene katildi.

Prof. Dr. Fikret Ünsal Amfisi’nde düzenlenen törende söz alan mezunlarin temsilcisi Dr. Ayten Leyla Saglamtimur, “Bugün Hipokrat Yemini etmeyecegiz. Bizler aldigimiz aile terbiyesi ve ögretmenlerimizden ögrendigimiz meslek terbiyesiyle zaten hekimlik mesleginin etik degerlerine ömür boyu sadik kalmis doktorlariz. Bizim dönemimizden bu konuda sorun yasayan kimse çikmadi. Bunun yerine bir iki gün önce kutladigimiz 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’ndan ilhamla Atatürk’ün Gençlige Hitabesi’ni okuyacagiz” dedi.

Dr. Fethi Albayrak ise 63 kisi olarak egitime basladiklarini, 11 arkadaslarinin vefat ettigini belirterek, dönemin hatiralarini anlatti.

Dekan Prof. Dr. Derya Gümürdülü de, ilk mezunlara yönelik mezuniyet töreni düzenlemenin mutlulugunu yasadiklarini ifade etti.

Gümürdülü, “Fakültemiz 12 Nisan 1972 yilinda kurulmustu. Bu yil 50. kurulus yildönümü. 1977’de ilk mezunlarimizi verdik ve onlar için mezuniyet töreni yapilmamis. Bugün onlar için sembolik bir mezuniyet töreni yapmak istedik. Ayni zamanda bir mezunlar günümüz yoktu ve ilkini yaptigimiz törenin Mezunlar Bulusmasi-Kebap Günü adi altinda geleneksellesmesini planliyoruz. Ilk mezunlarimizin hepsi 65 yasinin üzerinde. Aralarinda hala çalisanlar da var, emekliler de mevcut. O yüzden bugün Hipokrat Yemini degil, Atatürk’ün Gençlige Hitabesi’ni okudular. 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nin hemen ardindan böyle bir yemin töreninde Gençlige Hitabe’yi okumalari da hepimiz için büyük gurur” dedi.

Prof. Dr. Seval Güneser’in Nostaljik Ders sunumu yaptigi törende ÇÜTF Marsi hep bir agizdan söylendi.

Daha sonra yemin töreni gerçeklestirildi.

Normal sartlarda fakültenin en kidemli ögretim üyesinin söylettigi, ögrencilerin de tekrar ederek katildigi prosedür, tersinden uygulandi ve ÇÜ Tip Fakültesi ögrencisi Yanki Filazi, 50 yillik mezunlara Atatürk’ün Gençlige Hitabesi’ni okuttu. Ilk mezunlar Atatürk’ün Gençlige Hitabesi’ni hep bir agizdan tekrar etti.

Daha sonra mezunlar kep firlatarak, ilk mezuniyetlerinde yasayamadiklari mutlulugu hep birlikte yasadi.
Kaynak: İHA