Kocasinan Akademi'de Yil Sonu Sergisi

Kocasinan Akademi, kursiyerlerin yaptigi el emegi göz nuru ürünleri, sergilemeye hazirlaniyor. 23-24 ve 25 Mayis tarihleri arasinda Cumhuriyet Meydani’nda sergilenecek olan yil sonu sergisine tüm Kayserilileri davet eden Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’da kültürel ve sanatsal faaliyetlere ayri bir önem verdiklerini söyledi.

Kocasinan Akademi'de Yil Sonu Sergisi
Cumhuriyet Meydani’nda hazirliklarin devam ettigi çalismalari takip eden Baskan Çolakbayrakdar, Kocasinan’da kültürel ve sanatsal faaliyetlere ayri bir önem verdiklerini vurguladi. Kocasinan Akademi çatisi altinda kadinindan erkegine, gencinden yaslisina herkese hitap edecek olan tesislerin sayisini artirdiklarini belirten Baskan Çolakbayrakdar; “Kocasinan Akademi ile egitimden sagliga, kültürden sanata hayatin her alaninda ilçe sakinlerinin yaninda yer alarak, Kocasinan’da yasamanin ayricalik oldugunu gösteriyoruz. Açmis oldugumuz kurslar sayesinde hanim kardeslerimiz, sanatsal yeteneklerini gün yüzüne çikariyor. Bu dogrultuda Kocasinan Akademi kursiyerlerinin almis olduklari egitim sonunda ortaya çikardiklari eserler, Cumhuriyet Meydani’nda 23 Mayis Pazartesi saat 10.00’da sergilenecek. 23-24 ve 25 Mayis tarihleri arasi toplam 3 gün sürecek olan ve sabah 10:00 ile 20:00 arasi açik olacak sergide el emegi ürünler, Kayserili hemsehrilerimizin begenisine sunulacak. Özellikle Kocasinan Akademi’ye hanim kardeslerimin göstermis oldugu ilginin sonucu ortaya çikan el emegi göz nuru eserler, bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu noktada emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Hanim kardeslerimizin becerilerini gün yüzüne çikartmasi noktasinda özveriyle çalisan egitmenlerimizi tebrik ediyorum. Bütün hemsehrilerimizi el emegi sergiye davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Kocasinan Akademi egitimcilerinin ve kursiyerlerinin çalismalarindan olusacak olan sergide; 3D tablo ile Türk Bayragi yapimi, resim, çini, seramik biçimlendirme, dolgu bebek yapimi, geleneksel nakislar, keçe aksesuarlari, çeyiz ürünleri, taki tasarimi, ev tekstil ürünleri, elde Türk islemeleri, filografi, dekoratif ev aksesuarlari, canli çiçek tanzimi, kagit rolyef, ahsap ve cam boyama, resim ve yazma kenari isleme gibi çalismalar yer alacak. Kurs hocalarinin ve kursiyerlerin el emegi göz nurundan olusan eserler, 23-24 ve 25 Mayis tarihleri arasinda Cumhuriyet Meydani’nda saat 10:00-20:00 arasi sergilenecek.
Kaynak: İHA