Kanada'yi Firtina Vurdu Açiklamasi 8 Ölü

Kanada’nin Ontario ve Quebec eyaletlerinde etkili olan firtinada en az 8 kisinin hayatini kaybettigi bildirilirken, yaklasik 1 milyon kisinin elektriksiz kaldigi aktarildi.

Kanada'yi Firtina Vurdu Açiklamasi 8 Ölü


Kanada’nin Ontario ve Quebec eyaletlerini firtina vurdu. Polis, firtina nedeniyle su ana kadar en az 8 kisinin hayatini kaybettigini dogrularken, çok sayida kisinin ise yaralandigini ifade etti.

Can kayiplarinin çogu rüzgar hizi saatte 132 kilometreye ulasan firtina sonucu devrilen agaçlar nedeniyle yasanirken, her iki eyaletten de geçen Ottawa Nehri’nde bir teknenin alabora olmasi sonucu 51 yasindaki bir kadinin ise bogularak hayatini kaybettigi ifade edildi.

Yaklasik 1 milyon kisi elektriksiz kaldi

Hydro One ve Hydro Quebec elektrik sirketleri tarafindan yapilan açiklamada, her iki eyalette yaklasik 1 milyon kisinin elektriksiz kaldigi belirtilerek, elektrik dagitiminin eski haline dönmesinin birkaç gün sürecegi ifade edildi. Yetkililer, firtina sonucu Ottowa bölgesinde 200 elektrik direginin yikildigini belirtti.



Iki kasabada OHAL ilan edildi

Ontario eyaletinde yer alan Uxbridge ve Clarence-Rockland kasabasinda firtinanin neden oldugu yikim nedeniyle olaganüstü hal ilan edildi.
Kaynak: İHA