Kagithane'de Geleneksel Okçuluk Müsabakalari Düzenlendi

Kagithane’de Sadabad Yaz Etkinlikleri çerçevesinde yapilan geleneksel okçuluk müsabakalari renkli görüntülere sahne oldu. Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, "Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsaminda ata sporlarimizi canlandiriyoruz’’ dedi.

Kagithane'de Geleneksel Okçuluk Müsabakalari Düzenlendi
Kagithane Belediyesi’nin Sadabad Yaz Etkinlikleri çerçevesinde Hasbahçe Mesire Alani’nda geleneksel okçuluk müsabakalari düzenlendi.

Düzenlenen etkinlige Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin’in yani sira Kagithane Ilçe Milli Egitim Müdürü Ufuk Dilekçi, sporcular ve vatandaslar katildi.

Geleneksel okçuluk sporunun inceliklerinin de sergilendigi etkinlikte, belirli mesafelerdeki hedeflere ok atan sporcular birbirleriyle yaristi. Sporcular kiyasiya rekabet ederken, tüm okçularin içinde 10 çeyrek altinin yer aldigi küpü vurmak için mücadele ettigi bölüm ilgiyle izlendi. Yaklasik 15 dakika süren mücadelenin sonunda küpü isabet alip kirmayi basaran 19 yasindaki Tugçe Tosun altinlarin sahibi oldu. Tugçe Tosun’a ödülünü Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin takdim etti.

"Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsaminda ata sporlarimizi canlandiriyoruz’’

Yüzyillar boyunca geleneksel okçulukla ilgili müsabakalarin bölgede yapildigini belirten Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, "Burada yarismalar da düzenlenmis, ayni zamanda ok talimleri yapilmis. Burada bu gelenegi devam ettirmek üzere tarihi, geleneksel ve modern okçuluk müsabakalari yapiyoruz. Bugün de müsabakalarimizin güzel bir örnegi olan testi kirma yarismasindaydik az önce ve bir kardesimiz testiyi kirdi ve içerisindeki hediyeleri de almis oldu. Ben bu programda emegi geçen tüm arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Murat beye de tesekkür ediyoruz, okçu arkadaslarimiza, bu gelenegi yasatanlara da tesekkür ediyoruz. Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsaminda ata sporlarimizi canlandiriyoruz. Ben tüm hemserilerimizi, Istanbullulari, Kagithanelileri bu etkinliklerimize davet ediyorum ki bu ata sporumuzu, yadigarlarimizi tekrar milletimizle, vatandaslarimizla, gençlerimizle tanistiralim istiyoruz. Tüm sporcularimizi tebrik ve tesekkür ediyorum’’ seklinde konustu.



"Milli takima girmeyi düsünüyorum’’

Büyük ödüllü testiyi kiran ve okçuluga 8. sinifta basladigini söyleyen Tugçe Tosun ise, "Ben bu yarisi çok seviyorum ve buraya davet edildigim için çok mutluyum. Derece aldigim için de çok mutluyum. Testiyi Allah’in hikmeti mi desem, bilmiyorum güzel bir sekilde biraktim oku ve vurduk, Allah’in hikmeti. Yalan söylemis gibi olmayayim içime dogmus gibiydi, vurursam olur diyordum. Okçuluga 1-2 sene verdigim arayi insallah teknigimi güzellestirerek devam ettirmeyi düsünüyorum. Milli takima girmeyi düsünüyorum. Insallah ülke disindaki, sehir disi yarislarda da, takim yarislarinda da güzel bir sekilde devam ettiririm. Bu yolda ilerlemeyi düsünüyorum’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA