Beykozlu 'Yaren Leylek' 7 Yildir Ayni Cami Kubbesine Yuva Yapiyor

Beykoz’da 7 yildir ayni caminin kubbesine yuva yapan leylek, cemaatin nesesi oldu. Ezan sesleri altinda yavrularini dünyaya getirmeye hazirlanan Beykozlu ‘Yaren leylek’ havadan görüntülendi.

Beykozlu 'Yaren Leylek' 7 Yildir Ayni Cami Kubbesine Yuva Yapiyor
Bursa’nin Eskikaraagaç köyüne her bahar gelen Yaren leylek ile Adem amcanin dostlugu Türkiye’nin sempatisini kazanmisti. Bir benzeri olay da Beykoz’da yasaniyor. Beykoz’da baharin habercisi leylekler, her yil mart ayinin gelmesiyle birlikte elektrik diregi, agaçlar ve cami kubbesine yuva kuruyor. Beykozlu ‘Yaren Leylek’ ise Degirmendere Mahallesi’nde yapimi 2015 yilinda tamamlanan Degirmendere Camii’nin kubbesine 7 yildir yuva yapiyor. Her yil mart ayinin ilk haftasinda caminin kubbesine yuva yapan leylek, ezan sesleri altinda yavrularini dünyaya getirmeye hazirlaniyor. Cami cemaati tarafindan sevilen leylek köyün simgesi haline gelirken, Beykozlu Yaren leylegi görmek isteyenler minareye çikmayi da ihmal etmiyor. Cami kubbesine yuva yapan leylek dron ile de görüntülendi.

“Her ezan saatinde gagasini kubbeye vurarak ezan saatinin oldugunu belirtir”

Halil Elmas isimli vatandas, “Biz bu caminin temelini 2012 yilinda atmaya basladigimiz zaman caminin kubbesi bitikten sonra bu leylek buraya geldi. O gün bugündür her leylek zamani burada yumurtlayip yavrularini büyütür gider. Herkesin sevgilisi haline geldi. Her ezan saatinde gagasini kubbeye vurarak ezan saatinin oldugunu belirtir. Herkes kalkar camiye gider. Tabii bu da bizim Yaren’imiz oldu. Herkesin, köylünün Yaren’i, nese kaynagimiz” dedi.



“Bursa’da da böyle bir leylek varmis, bu da bizim Yaren’imiz”

Muzaffer Selim adli vatandas, “Camimiz yapilali 8 yil oldu. Bu leylek buraya 6-7 yildir geldi. Her yazin geliyor. Yavrularini büyütüp gidiyor. Bursa’da da böyle bir leylek varmis. Bu da bizim Yaren’imiz. Camiye gelip seyrediyoruz. O da bizim nese kaynagimiz oluyor” ifadelerini kullandi.

“Burada yavrularini ezan sesleriyle büyütüyor”

Ali Demir isimli vatandas ise, “6-7 yildir bu leylek bizim camimizin üzerine konakliyor. Bu bizim köy olarak. Beykoz olarak Yaren/imiz oldu. Burada yavrularini Kur/an sesleri, ezan sesleri, sela sesleriyle büyütüyor. Ardindan sanirim temmuz ayinda Afrika tarafina göç ediyor” diye konustu.

Kaynak: İHA