Siddetli Dolu Yagisinda 40 Bin Dekar Tarim Arazisinin Zarar Gördügü Tespit Edildi

Osmaniye’de önceki günlerde etkili olan siddetli dolu yagisinda 40 bin 500 dekar tarim arazisi ile 25 küçükbas hayvanin zarar gördügü tespit edildi.

Siddetli Dolu Yagisinda 40 Bin Dekar Tarim Arazisinin Zarar Gördügü Tespit Edildi
Osmaniye merkez ve Kadirli ilçesinde önceki günlerde etkili olan siddetli dolu yagisi hayati olumsuz etkiledi. Merkeze bagli bazi köyler ile Kadirli ilçesine bagli Tozlu, Tekeli, Kesikkeli, Mecidiye köylerindeki tarim arazileri de dolu yagisindan etkilendi. AK Parti Milletvekili Mücahit Durmusoglu, AK Parti Osmaniye Il Baskani Seydi Gülsoy ile Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Ilmeç dolu yagisindan dolayi zarar gören misir ve bugday tarlalarinda incelemelerde bulundu. Incelemelerin ardindan Tarim ve Orman Müdürlügü’nün sosyal medya hesabindan yapilan yazili açiklamada, merkeze bagli köylerde 5 bin dekar misir ve 500 dekar bugday ile Kadirli ilçesinde 30 bin dekar misir ve 5 bin dekar bugday olmak üzere 40 bin 500 dekar tarim arazisinin siddetli dolu yagisindan zarar gördügü belirtildi. Ayrica 25 küçükbas hayvanin zarar gördügü ifade edildi.

Öte yandan, Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, siddetli dolu yagisindan dolayi zarar gören çiftçilere geçmis olsun dileklerini iletmisti. Bakan Kirisçi sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Osmaniye Kadirli’de yogun dolu yagisindan dolayi zarar gören üreticilerimize geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Bölgedeki hasar tespit çalismalarinin en kisa sürede tamamlanmasi ve üretim faaliyetlerine dönülmesi için Il Müdürümüze gerekli talimati verdim” ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA