Çorum Er Meydani Kirkpinar'i Aratmadi

Çorum Belediyesi tarafindan düzenlenen geleneksel Tevfik Kis Yagli Güresleri Kirkpinar’i aratmadi. Güreslerde Serhat Gökmen baspehlivan oldu.

Çorum Er Meydani Kirkpinar'i Aratmadi
Dr. Turhan Kiliçcioglu Stadyumu’nda yapilan yagli güres müsabakalari büyük ilgi gördü. Güresleri izlemeye gelen vatandaslar sabahin erken saatlerinden itibaren stada akin etti. Dua ile baslayan güreslere Çorum’un yani sira diger illerden 850’e yakin pehlivan katildi.

Yagli güreslerde her yil oldugu gibi bu yilda en çok ilgiyi bas pehlivanlik güresleri gördü. Çekismeli geçen müsabakalar sonunda rakibi Kocaeli Büyüksehir Belediyesi pehlivani Mehmet Gümüsalan’i yenen Manavgat Belediyesi pehlivani Serhat Gökmen baspehlivan olurken, Kocaeeli Büyüksehir Belediyesi pehlivani Faruk Akkoyun ve Manavgat Belediyesi pehlivani Fatih Atli üçüncülügü paylasti.

Bas, basalti, büyük orta, küçük orta büyük boy, küçük orta küçük boy, deste büyük boy, deste orta boy, deste küçük boy, ayak, tozkoparan, tesvik 1, tesvik 2, minikler 1 boy ve minikler 2 boy olmak üzere 14 kategoride yapilan güreslerde sporculara toplam 400 bin TL ödül dagitildi.

Ödül töreninde bir konusma yapan Belediye Balkani Dr. Halil Ibrahim Asgin, er meydaninda baspehlivanlarin birbirinden güzel, birbirinden iddiali müsabakalara imza attiklarini belirterek, “Gelenegimizle, kültümüzle, pehlivanlarimizla, güresle, ecdadimizla bizlere bir kez daha gurur duydurdular. Adeta tarihten çikmisçasina büyük pehlivanlarimiz büyük güreslere imza attilar. Tüm pehlivanlarimiza tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Çorum’u “yigidin harman oldugu” yer olarak tanimlayan Baskan Asgin, “Medeniyetler kenti. Güresin merkezi. Bu fragmandi. Seneye daha büyük pehlivanlarla güresseverlerin karsisinda olacagiz” ifadelerini kullandi.

Baspehlivan olan Serhat Gökmen, “Arkadaslarimizla birlikte güzel mücadeleler, güzel güresler oldu. Bundan sonraki hedefimiz Kirkpinar altin kemer insallah. Belediye Baskanimiz Dr. Halil Ibrahim Asgin ve tüm güresseverlere tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA