Tatvan'da 'Giyilmeyen Kiyafetler Kumbaraya' Projesi

Bitlis’in Tatvan Belediyesi, ilçe geneline yerlestirdigi giysi kumbaralarindan topladigi kiyafetleri geri dönüsüme kazandirarak israfin önüne geçmeyi hedefliyor.

Tatvan'da 'Giyilmeyen Kiyafetler Kumbaraya' Projesi
Tatvan Belediyesi ikinci el kiyafet, tekstil ve ayakkabi gibi giyim esyalarinin geri kazanimi için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Ilçede belirlenen noktalara yerlestirilmeye baslanan 75 adet giysi kumbaralarindan toplanan kiyafetler, geri dönüsüme kazandirilacak. Vatandaslar, kullanilmis giysi, ayakkabi ve tekstil artiklarini kumbaralara birakabilecek.

“Ikinci el kiyafetler çöpe degil kumbaraya”

Ilk etapta ilçe genelinde belirlenen 75 noktaya birakilmaya baslanan kumbaralar hakkinda açiklamalarda bulunan Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani, "Sehrimizin merkezi noktalari ve tüm mahallelerimize yerlestirmeye basladigimiz giysi ve tekstil kumbaralari ile kullanilmis giyim esyalarinda israfi önleyerek geri dönüsüme kazandiracagiz. Bu dogrultuda duyarli vatandaslarimizdan evlerinde kullanilmis giyim ve tekstil esyalarini çöp yerine geri dönüsüm kumbaralarina birakmalarini istiyoruz. Ilçe merkezinde tüm mahallelerde merkezi noktalara ve çarsi merkeze biraktigimiz kumbaralara vatandaslarimizin sahip çikmasini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA