Sanliurfa Merkezli FETÖ Operasyonunda 7 Tutuklama

Sanliurfa merkezli Diyarbakir ve Hatay’da Fetullahçi Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapilanmasina (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltina alinan 11 kisiden 7’si tutuklandi.

Sanliurfa Merkezli FETÖ Operasyonunda 7 Tutuklama
Edinilen bilgiye göre, Sanliurfa Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügünce FETÖ/PDY terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini tespit ve desifre edilmesine yönelik çalisma baslatildi. Örgütün Sanliurfa güncel kadin yapilanmasi içerisinde faaliyet yürüttükleri ve örgüte ait güncel ögrenci evinde kaldiklari tespit edilen ögretmen, özel sektör çalisanlari ve üniversite ögrencilerinin bulundugu 11 süpheli, Sanliurfa merkezli Diyarbakir ve Hatay olmak üzere üç ilde es zamanli yapilan operasyonla yakalanarak gözaltina alindi. Gözaltina alinan 1 kisi islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Süphelilerden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4’ü ise adli kontrol sartlari uygulanarak serbest birakildi.

Örgüte ait güncel eve yapilan operasyonda, söz konusu ev etrafinda çevre güvenligi alinmis, bu sirada bahse konu evden asagiya firlatilan telefonda yapilan incelemede, örgüt elebasi Fetullah Gülen’e ait çok sayida video, resimler, doküman bulundugu bildirildi.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA