Kibris Gazisi Zeki Saribas Topraga Verildi

Izmir’in Menemen ilçesinde hayatini kaybeden Kibris Gazisi Zeki Saribas, düzenlenen törenle son yolculuguna ugurlandi.

Kibris Gazisi Zeki Saribas Topraga Verildi


1974 Kibris Baris Harekati’nda düsmana aman vermeyen askerlerden Zeki Saribas yasamini yitirdi. Aliaga’nin Çitak Mahallesi’nde 1952 yilinda dogan Zeki Saribas, vatani görevini yaparken 20 Temmuz 1974 tarihinde Kibris Baris Harekati’na katildi.

Vatani görevi sonrasi Aliaga’ya dönen ve TÜPRAS Izmir Rafinerisi’nde ise baslayan Gazi Saribas emekliligi sonrasi uzun yillardir Menemen’de yasiyordu.

Yunanistan ve EOKA örgütü tarafindan Kibrisli Türklere karsi uygulanan siddet, baski ve zulme son vermek için Türkiye’nin baslattigi Kibris Baris Harekati’na havadan ve denizden Kibris’a çikan Türk askeri, Kibrisli Türk Mücahitlerle omuz omuza çarpisarak Kibris Türk halkinin kurtaricisi oldu. 20 Temmuz 1974’de Kibris’a çikan binlerce Mehmetçikten biri olan Aliaga’nin Çitak köyü dogumlu Zeki Saribas, 20 yasinda katildigi Baris Harekati’nda Gazi ünvanini aldi. Yasami boyunca Gazilik ünvanini gururla tasiyan Gazi Zeki Saribas Menemen’de evinde geçirdigi kalp krizi sonucu yasamini yitirdi. Saribas, dogdugu köy olan Aliaga’nin Çitak Mahallesi’ndekindeki camide askeri tören düzenlendi.



Kibris Gazisi’nin cenazesine Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Menemen Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Arslan, Aliaga Ilçe Garnizon Komutani Havaci Albay Faruk Altun, Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Balikçioglu, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Yusuf Camgöz, Muharip Gaziler Dernegi Menemen Subesi yetkilileri, gazinin ailesi ve akrabalari ile vatandaslar katildi.



Cuma namazini müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan Kibris Gazisi Saribas, Çitak Mahalle Mezarligi‘na defnedildi.

Çitak Mahallesi Muhtari Üstün Güleç, Gazi Saribas’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yasadiklarini ifade ederek, “Gazimiz Kibris Baris Harekati’nin zorluklarini ve verdikleri vatan mücadelesi hep gözleri dolarak anlatirdi. Gazimizi 70 yasinda bugün topraga verdik. Hepimiz çok üzgünüz. Tüm sehitlerimize, yasamini yitiren gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Muharip Gaziler Dernegi Menemen Subesi Baskani Emekli Astsubay Ibrahim Hursit ise arkadaslarini hayatini kaybetmesinden dolayi üzüntülerini belirtti.

Kaynak: İHA