Diyadin Tarima Dayali Ihtisas OSB'nin Alt Yapi Yapim Isi Protokolü Imzalandi

Yaklasik bin dekarlik yeni seranin kurulacagi, dogrudan bin 200 vatandasin istihdam edilecegi “Diyadin Tarima Dayali Ihtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesinin Alt Yapisinin Güçlendirilmesi” projesinin ilk etabi için imzalar atildi.

Diyadin Tarima Dayali Ihtisas OSB'nin Alt Yapi Yapim Isi Protokolü Imzalandi
Ilk etabinda 260 dekarlik alanda kurulacak olan ve yillik 9 bin ton sebze üretimi ile Agri ekonomisine katki saglayacak olan seralarin alt yapi yapim isi basliyor.

Protokol imza töreninde konusan Vali Osman Varol, “Jeotermal kaynaklarimizi tarimsal amaçla degerlendirmek üzere kurulan Diyadin Tarima Dayali Ihtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgemizin, insaati tamamlanan ve halihazirda üretim yapan 40 dekarlik serasi disinda alt yapisi olmamasi sebebiyle sürdürülemeyen projesinin alt yapi ihalesi son yillarda çok büyük bir gayret ve is birligi ile yürütülen çalismalar neticesinde tamamlandi. Bugün imzalarini attigimiz protokol ile alt yapisini tamamlamak üzere yakinda çalismalarina baslayacagimiz Diyadin Tarima Dayali Ihtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgemizin bin 300 dekarlik projesinin yaklasik bin dekarlik alaninda kurulacak olan sera ile ilimizin bitkisel üretim hasilasi iki katina çikarilacak; bin 200 kisiye dogrudan istihdam saglanirken yan sektörlerle yaklasik 2 bin 400 kisiye ekmek kapisi saglanacaktir. Ilimizin ekonomisine çok ciddi bir kazanim saglayacak olan bu önemli ve vizyoner projenin hayirli olmasini diliyor, bu projeyi gerçeklestirmemizi mümkün kilan basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Tarim ve Orman Bakanimiza, Bakanlik çalisanlarina, Il Özel Idaremize, Tarim ve Orman Il Müdürlügümüze, Diyadin Tarima Dayali Ihtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi yönetim ekibine ve siyasetçilerimize tesekkür ediyorum.

Alt yapi çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan kurulacak olan yeni seralarla jeotermal kaynaklarimiz etkin olarak kullanilacak, istihdam olanagi saglanacak ve bitkisel üretim miktarinin arttirilmasi ile Agri’nin ekonomisi güçlendirilecektir" dedi.

Agri Valiligi Toplanti Salonu’nda düzenlenen Protokol Imza Töreni’ne Agri Valisi Osman Varol’un yani sira Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, Tarim ve Orman Il Müdürü Kenan Engin, Diyadin Tarima Dayali Ihtisas (Sera) OSB Müdürü Tekin Adigüzel, yüklenici firma Alya Grup Yapi, Enerji, Hayvancilik, Turizm, Ticaret Ltd. Sti. temsilcileri Bedri Çit ve Fikret Isikçi katildi.

Kaynak: İHA