Bakan Bilgin Açiklamasi 'Sosyal Devletler, Insanlarin Saglik Sorunlarini Hesaba Katmaz'

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, “Sosyal devletler, insanlarin saglik sorunlarini, emeklilik sorunlarini, ilaç paralarini hesaba katmazlar. Ihtiyaç neyse o ihtiyaci ne düzeyde karsilayip karsilamadiklarini dikkate alirlar” dedi.

Bakan Bilgin Açiklamasi 'Sosyal Devletler, Insanlarin Saglik Sorunlarini Hesaba Katmaz'


Sosyal Güvenlik Haftasi çerçevesinde ‘Üreten Türkiye’nin Yildizlari Ödül Töreni’ Ankara’da bir otelde gerçeklestirildi.

Programa, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Baskani Cevdet Ceylan, Memur-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, Türkiye Kamu-Sen Genel Baskani Önder Kahveci de katildi.

Açilis konusmasini gerçeklestiren SGK Baskani Ceylan, “Benim için burada bulunmak büyük bir gurur. Yani herkese nasip olmayacak bir seyi yasiyorum. Bir insanin hocasiyla çalismasi herkese nasip olmaz. Ondan dolayi çok büyük gurur ve onur duyuyorum” ifadelerini kullandi.

"Sosyal devletler, insanlarin saglik sorunlarini hesaba katmaz”

Bakan Bilgin ise sosyal güvenlik sistemlerinin insanlik açisindan önemli olduguna dikkati çekerek, sosyal devletin en önemli kurumunun SGK oldugunu söyledi.

Türkiye’nin saglik sisteminin gelismis bir saglik sistemi oldugunun altini çizen Bakan Bilgin, “Geçtigimiz yil açigimizin en düsük oldugu, gelirlerimizin giderlerimizi karsilama oraninin yüzde 95’in üzerinde oldugu bir dönem yasadik. Bu açiklar üstelik pandemide yapilan olaganüstü harcamalara ragmen böyle bir orana ulasilmistir. Bu açiklar artsa da endise etmemek lazim. Eger iyi yönetiliyorsa sistem yine de açik veriliyorsa, sosyal açiklar elbette ki sosyal harcamalarin bir sonucudur. Sosyal devletler insanlarin saglik sorunlarini, emeklilik sorunlarini, ilaç paralarini hesaba katmazlar. Ihtiyaç neyse o ihtiyaci ne düzeyde karsilayip karsilamadiklarini dikkate alirlar” dedi.



Primlerini ödeyen isletmeleri, isletmelerin sahiplerini, istihdam olusturan isletmeleri ve sahiplerini tebrik eden Bakan Bilgin, “Bir ülkede üretimi gerçeklestirmek, istihdam olusturmak insanlara is imkani saglamak fevkalade saygi deger kutsal bir istir. Isletmelerimiz elbette kar amaci güdecektir ama üstünde yasadiklari topluma, ülkeye, topraga, insana toplumsal sorumlulugun hukuki geregini ve sosyal geregini yaptiklari zaman elbette biz de onlari saygiyla selamlayacagiz, ülkemiz de onlari bas taci edecektir. Çünkü Türkiye’nin üretime ihtiyaci var” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Türkiye’ye verdikleri desteklerden dolayi çesitli sirketlerin temsilcileri ödül aldi.
Kaynak: İHA