Atasehir'de 19 Mayis Coskusu Yasandi

Atasehir Cumhuriyet Meydani 19 Mayis coskusuyla dolup tasti. Atasehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayis 1919’da Samsun’da bagimsizlik mesalesini yakisinin 103. yil dönümünde, sanatçilarin geçit yaptigi cosku dolu bir kutlama düzenledi.

Atasehir'de 19 Mayis Coskusu Yasandi


19 Mayis 1919’un 103. yil dönümü kutlamalari, dün sabah saat 09.30’da Cumhuriyet Meydani’ndaki resmi törenle basladi.

Ardindan 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami Atasehir Cumhuriyet Meydani’nda yüzlerce kisinin katilimi ile konser esliginde kutlandi. Konsere Atasehirli vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Reise Gruppe Hans, DJ Hey Douglas, Dengi Dengine ile devam eden konserin finalini Halk müzigi ve Anadolu Rock’in güçlü sesi Selda Bagcan yapti. 7’den 70’e Cumhuriyet Meydani’ni dolduran herkes, hep bir agizdan “Yasasin 19 Mayis” diyerek, Türk Bayraklariyla süslenen alanda müzigin, açik havanin ve bayramin keyfini doyasiya yasadi. Selda Bagcan sahnede, Sari Saçlim Mavi Gözlüm, Izmir Marsi, Ugurlar Olsun, Yaz Gazeteci, Gesi Baglari, Adaletin Bu Mu Dünya ve Ugurlar Olsun gibi sevilen sarkilari dinleyicileri için seslendirdi. Etkinlige Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi ile esi ve ayrica CHP Genel Baskan Yardimcisi olan Gamze Akkus Ilgezdi katildi.

Battal Ilgezdi sahnede usta sanatçi Selda Bagcan’i tebrik ederek plaket takdim etti.

Günün anlam ve önemine dair açiklamada bulunan Atasehir Belediye Baskani Battal Ilgezdi, “19 Mayis 1919’da ‘özgürlük ve bagimsizlik benim kaderimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte yürüyen bir halkin kurtulus mücadelesine baslama günüdür, bugün. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu inançla isgal altindaki Anadolu topraklarini kurtarmak için Samsun’a ayak basmistir. Sevgili gençler, bugün artik 100 yasina basmak üzere olan Türkiye Cumhuriyeti siz gençlerin omuzlarinda gelecege dogru yükselmektedir. Sevgili Atatürk gençleri, günes sizinle dogar, yagmur sizinle yagar, deniz sizinle cosar. Sizlere inaniyor ve güveniyoruz” seklinde konustu.



Konsere katilan ve memnun oldugunu belirten vatandas Yusuf Han, “Selda Bagcan’in sahneye çikmasini bekliyoruz. Onu dinleyebilmek için geldim. Atasehir’de yapilan etkinlikleri begeniyoruz. Umarim hep böyle devam eder. Böyle önemli bir günde bu etkinlikleri yaparak bizleri buraya toplayan baskanimiza tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA