Osmaniyeli Çift Meraktan Basladiklari Çilek Üretiminde Taleplere Yetisemiyor

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ögretmen olarak görev yapan Tahsin Gürsoy, yarim dönüm arazi üzerinde merakla basladigi çilek üretimini ögretmen esinin de destegiyle 20 dönüme çikardi. Çilek üretimi için ilçe merkezinden köye yerlestiklerini ifade eden Gürsoy, hasat ettikleri çilekleri pazar sikintisi olmadan sattiklarini söyledi.

Osmaniyeli Çift Meraktan Basladiklari Çilek Üretiminde Taleplere Yetisemiyor
Düziçi ilçesinde ögretmen olarak görev yapan Tahsin Gürsoy, 4 yil önce çilek üretimine merak saldi. Ilk olarak yarim dönüm arazi üzerine çilek dikimi yapan Gürsoy, aldigi verimle bir sonraki yil tarlasini genisleterek 2,5 dönüm arazi üzerine dikim yapti. 2,5 dönüm çilek tarlasindan aldigi verimin üzerine Tahsin Gürsoy, ögretmen esi Zehra Gürsoy’un da destegi ile bu yil çilek tarlasini 20 dönüme çikardi. Ilçe merkezindeki evlerinden çilek üretimi yaptiklari Ellek Beldesi Aydinlar Mahallesi’ne yerlesen Gürsoy çifti, destek verilmesi halinde verimli topraklarin hepsinin çilek tarlasi olabilecegini söyledi.



“Bu sene 20 dönüme çilek ektim”

Çilek isine merak ederek basladigini belirten Tahsin Gürsoy, “Çilek isiyle ugrasiyorum. Bu ise merak sardim. Merakimiz sonunda iyi sonuçlar aldiktan sonra isi 2,5 dönüme çikardim. Insanlara is istihdami da saglamis olduk. Daha iyi yerlere gelip insanlarimiza ufuk olmak istiyoruz. Bu sene de çilek ekimini 20 dönüme çikardim. Devletimizden destek alirsak eger daha iyi yerlere gelip biz kazanirsak vatandaslarimiz da kazanir. Bu topraklar ekime aç. Gayet verimli ve uyumlu oldugunu gördük. Su anda da üretimimiz bunun bir kanitidir. Ben buranin ufkunu degistirecegini düsünüyorum. Temennim etraftaki tüm tarlalarin çilek ekilmis olmasini istiyorum. Olacagini da düsünüyorum. Bu zaten bir proje. Biz geldik buraya yerlestik ve bu ise basladik. Pazar sikintimiz yok. Ilk basta insanlar geldi kendileri topladi satin aldi. Su anda da 20 dönümümüz var. Çilekleri pazarliyoruz. Sikintimiz yok” dedi.



“Esime destek için tarlaya geliyoruz”

Okuldan geri kalan zamani tarlada geçirdiklerini ifade eden Zehra Gürsoy, “Esim bu ise önce bir hobi olarak basladi.

Biz de çocuklarla tarlaya gelip esime yardimci olmaya basladik. Bu isin gerçekten güzel bir yere gidecegini hissettik. Bana bir gün isi büyütecegini söyledi.

Ben de kendisine destekçi olacagimi söyledim. Güzel verimler ve dönütler almaya basladik. Umarim insanlara da faydamiz dokunur. Her sey yolunda gider insallah. Okuldan sonra geri kalan zamanimiz da çocuklarla esime destek için bizde tarlaya geliyoruz. Merkezde ki evimizden de köye tasinmaya karar verdik. Artik çocuklarimizla mutlu olarak burada yasiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA