Depremin Merkez Üssü Sivrice'de Vatandaslar Çifte Bayram Yasiyor

Elazig’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8’lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde yapimina baslanan göl manzarali 305 konut ve 86 is yeri tamamlandi. Göl manzarali konutlarinda ilk bayrami yasayacak olan vatandaslar, devletin sicakligini her daim yanlarinda hissettiklerini ifade etti.

Depremin Merkez Üssü Sivrice'de Vatandaslar Çifte Bayram Yasiyor
Elazig’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8’lik depremde 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kisi hayatini kaybetti, iki sehirde 25 binden fazla konut ise hasar gördü. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un koordinesinde Elazig’da 24 bin 83 konutun insa edilmesi için çalisma baslatildi. Bu çerçevede tamamlanan binlerce konut hak sahiplerine kura ile teslim edildi. Elazig’in yani sira depremin merkez üssü olan Sivrice ilçesi de bu süreçte yeniden insa edilmeye baslandi. TOKI tarafindan baslatilan birinci etap çalismalarinda 305 konut, 86 is yeri ve 2 caminin yapimi tamamlandi. Göl manzarasi ile adeta yazlik gibi duran konutlar, sahiplerine teslim edildi. Konutlarina kavusan depremzede vatandaslar, adeta çifte bayram yasadi.

’’Çifte bayram yasiyoruz’’

Zor zamanlar geçirdiklerini belirten depremzede vatandaslardan Ayser Saygili, ’’Yine de çok sükür, Allah’imiza sükür ediyoruz. Böyle bir imkanimiz oldugu için çifte bayram yasiyoruz. Olmayanlara da Allah yardim etsin. Bütün arkadaslarimiza, bütün Sivrice halkina, öncelikle kaymakamimiza çok tesekkür ediyoruz. Evlerimizi böyle yerinde verdigi için, önceleri kerpiç evler vardi ama su an çok güzel, çok iyi. Dogalgazimiza kavustuk. Önceleri sobali evlerdeydik, ilk bayanlar için söylüyorum, bayanlar zorluk çekiyorlardi. Simdi kolayliga kavustular” dedi.



’’Devletimizden Allah razi olsun, elinden gelen bütün imkanlari bizim için kullandi’’

Eski evlerinin yiprandigini aktaran Güneri Saygili, "Su an yeni evlerimizde dogalgaz ile rahat edecegiz. Sivrice kaymakamimizdan Allah razi olsun, evleri yerinde vermeye vesile oldu. Devletimizden Allah razi olsun, elinden gelen bütün imkanlari bizim için kullandi. Tabii ki daha önceki evlerimiz depreme dayanikli olmadigindan dolayi mesela 3 siddetinde bir depremde siddetli sallaniyordu ama su anki evlerimiz depreme dayanikli oldugu için 6 ve 7 siddetindeki depremlerde bile sikinti yasamayiz” diye konustu.



’’Haneleri ziyaret ettigimiz zaman çok büyük memnuniyetle karsilasiyoruz’’

Ramazan ayini bitirdiklerini aktaran Sivrice Kaymakami Yunus Emre Vural, ’’Basi rahmet, ortasi magfiret, sonu cehennem azabindan kurtulus olan ayin sonuna geldik. Vatandasimizla, halkimizla asimizi, ekmegimizi, soframizi paylastik ve Ramazan Bayrami’na ulastik. Ancak biz Türkiye’den, Elazig’imizdan farkli olarak çifte bayram yasiyoruz. Bunun sebebi vatandasimizin yeni konutlarina geçmis olmasidir. Bilindigi üzere 305 adet konut yapilmisti. 200’den fazlasinin anahtari vatandasimiza teslim edildi. Kalanlari için vatandasimiz veraset problemini çözmeye çalisiyor. Yakin zamanda dilerim onlar da evlerine geçmis olurlar. Biz haneleri ziyaret ettigimiz zaman çok büyük memnuniyetle karsilasiyoruz” seklinde konustu.



’’Yepyeni bir ilçe olusturuldu’’

Vatandaslarin devletine dua ettigini ifade eden Kaymakam Vural, “Hakikaten burada dünya üzerinde az sayida devletin basarabilecegi çok büyük bir mevzu, çok büyük bir olay basarildi. Yepyeni bir ilçe olusturuldu. Üstelik özgün bir mimari ile olusturuldu. Son derece saglam, göl ve dag manzarasiyla Hazar Baba’nin eteginde, Hazar Gölü’nün kiyisinda bir ilçe. Burasi harikulade evler. Artik evlerimiz dogalgazli. Sobali evlerden, isten, pastan, kirden kurtuldular. Özellikle kadinlarin bu konuda çok mutlu oldugunu görüyoruz. Bizlere çok tesekkür ettiklerini görüyoruz, ki çok mutlu oluyoruz. Dileriz bundan sonra da saglam evlerinde kazasiz belasiz, afetsiz, saglikli ve mutlu günler yasarlar” dedi.

Kaynak: İHA