Bakan Kirisci Açiklamasi 'Yagis Eksikligi Genel Üretimi Sarsacak Boyutta Degil'

Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci, tarimda yagis kaynakli eksikliklerin ülkenin genel üretimini sarsacak boyutta olmadigini söyledi.

Bakan Kirisci Açiklamasi 'Yagis Eksikligi Genel Üretimi Sarsacak Boyutta Degil'
Adana’da kent protokolü, 75’inci Yil Sanat Galerisi’nde bayramlasti. Düzenlenen programa katilan Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci, protokol ile bayramlastiktan sonra gazetecilerin de bayramini kutladi.

“Ülkemizin genel üretiminde sarsici bir durum yok”

Gazetecilere açiklamalarda bulunan Bakan Kirisci, önümüzdeki günlerde Türkiye açisindan umut verici gelismeler olmasini bekledigini belirterek, “Bugünlerde yagis dolayisiyla ülkemizin farkli yönlerinde bizim kendi tarim alanlarimizi ilgilendiren hususlarda bazi eksiklikler bazi yagislardan kaynakli olumsuzluklar olabiliyor. Ama bunlar ülkemizin genel üretimini sarsacak boyutta olmayip, her zaman oldugu gibi beklenilen durumlardir. Daha büyük felaketlerden Allah bizi ve bütün varliklarini muhafaza eylesin. Insallah önümüzdeki günlerde ülkemiz açisindan çok daha güzel, çok daha umut verici gelismeler olmasini Cenab-i Allah’tan niyaz ediyorum” diye konustu.



“Hayatta aci ve mutluluk bir arada”

Herkesin bayramini da kutlayip sehitleri de anan Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci, daha sonra sunlari söyledi:

“1 aylik Ramazani Serif’in ardindan Ramazan Bayrami’ni idrak ediyoruz. Millet olarak rabbim bu bayrami da geçmis bayramlari da gelecek bayramimizi da hayirlara vesile kilsin insallah. Bayramlar sevinç ve mutluluktur. Uzun bir Ramazan müfredatinin ardindan bir kutlamadir bayram. Insallah memleketimiz huzur ve sükun içerisinde bu bayrami da idrak edecektir. Önceki gün hayatini kaybeden Ismail Can Akdeniz kardesimizin cenaze merasimine katildik. Tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ismail kardesimizle birlikte onlar bu vatan için bu bayrak için aziz millet için gözlerini kirpmadan canlarini kanlarini feda etmis kahramanlarimizdir. Onlarin makamlari yücedir Âlidir. Bizim inancimiz bunu emreder. Bütün sehitlerimize mütesekkir oldugumuzu onlarin sayesinde nefes aldigimizi bir kez daha belirterek ruhlari sad olsun. Memleketimize içeriden ve disaridan gelebilecek her türlü tehlikelere karsi, ordumuzun, emniyet güçlerimizin, devletimizin bütün birimleri her zaman oldugu gibi gereken cezayi ve cevabi vermeye devam edecektir. Hayatin kendi akisi içerisinde aci ve mutluluk bir arada. Dün onu yasadik ailemizle birlikte. Ama bugün de bayramin birinci günü. Tekrar sizler araciligiyla Adanali hemsehrilerimizin bayramini kutluyorum.”

Bayramlasmaya Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ismet Yüksel, milletvekilleri ve kent protokolü katildi.

Kaynak: İHA