3 Medeniyetin Izleri Bu Projenin Tamamlanmasiyla Gün Yüzüne Çikacak

Afyonkarahisar’in Sultandagi ilçesinde yaklasik 2 aydan bu yana devam eden ‘Kent Meydani’ projesinde sona yaklasilirken, projenin tamamlanmasinin ardindan Selçuklular ile birlikte Karamanogullari ve Osmanli Devleti’nin mirasi cami, kervansaray, hamam ve çesme gün yüzüne çikarilacak.

3 Medeniyetin Izleri Bu Projenin Tamamlanmasiyla Gün Yüzüne Çikacak
Sultandagi ilçesinde bulunan Sahipata Kervansarayi, Çifte Hamam, Laleli Çesmesi, Çarsi Camii çevresinin tarihin dokuya uygun olarak düzenlendigi Tarihi Kent Meydani Projesi tüm hiziyla devam ediyor. Yaz aylarinin basinda bitmesi planlanan proje ile ilgili Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulunan Sultandagi Kaymakami Murat Demirbilek, projenin sadece Sultandagi degil ayni zamanda Afyonkarahisar’in turizm alaninda vizyon projelerinden birisi oldugunu kaydetti.

Kaymakam Demirbilek, “Vali Gökmen Çiçek himayesinde ilçemizde kent meydani projemizi yaklasik 2 ay önce baslattik. Su anda çalismalarimiz devam ediyor. Projemiz tamamlandiginda insallah Afyonkarahisar’in en büyük kent meydani olacak. Projemiz ayni zamanda turizme yönelik bir proje. Proje ile kirsal turizmi canlandirmak istiyoruz. Camimiz, kervansarayimiz, hamamimiz ve laleli çesmesini kapsayan büyük bir kent meydani olacak burasi. Proje için sokak sagliklastirma çalismalarina çok önceden basladik. Kent meydanina bakan bütün evlerde restorasyon yapiliyor” dedi.



“Sultadagimiz da turizm ile tanismis olacak”

Projenin tamamlanmasinin ardindan 3 medeniyetin eserlerinin tekrar gün yüzüne çikacagini vurgulayan Kaymakam Demirbilek açiklamalarini söyle sürdürdü:

“800 yillik bir tarihi, ecdat mirasini biz Insallah ayagi kaldiracagiz. Böylelikle Sultadagimiz da turizm ile tanismis olacak. Selçuklu’nun eserlerinin daha fazla taninacak. Burada ayni zamanda Selçuklu’nun, Karamanoglu Mehmet Bey’in eserleri ve Osmanli döneminden kalma hamamiz gün yüzüne çikacak. Proje tamamlandiginda 3 devletin, medeniyetin eserleri gün yüzüne çikmis olacak.”
Kaynak: İHA