GAÜN'de Uluslararasi Festival Coskusu

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafindan hazirlanan Uluslararasi Ögrenci Festivali’nin açilis programi, ortak paydaslarin ve ögrencilerin katilimiyla gerçeklesti.

GAÜN'de Uluslararasi Festival Coskusu
Dünyanin dört bir tarafindan egitim için Gaziantep Üniversitesi’ne gelen uluslararasi ögrenciler, GAÜN’de düzenlenen Gençlik Festivali’nde doyasiya eglendi. Türkçe, Ingilizce, Fransizca, Rusça, Kazakça, Arapça dillerinde sarki söyleyen uluslararasi ögrenciler, yöresel danslariyla katilimcilardan büyük alkis aldi.

GAÜN Yeni Meydani’nda gerçeklestirilen törenin açilis konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Arif Özaydin, Gaziantep Üniversitesi’nin dünyanin dört bir tarafindan gelen ögrencilere ev sahipligi yapmaktan duydugu memnuniyeti dile getrdi. Rektör Prof. Dr. Arif Özaydin, “Üniversitemizin farkli kültürlerin bulusma noktasi olmasi bizi gururlandiriyor. Gerçeklestirdigimiz festivalle ögrencilerimiz kültürlerini tanima firsati bulmalarinin yani sira farkli cografyadan gelen ögrencilerle de kaynastilar. Hem üniversitemize hem de sehrimize yakisir bir festival gerçeklesiyor. Dünyanin birlikte yasamayi önceleyen bir medeniyete ihtiyaci var. 107 ülkeden 6 bin 500 uluslararasi ögrenciye ev sahipligi yapiyoruz. Uluslararasi ögrenci sayilarimizi artirmak için var gücümüzle çalisiyor, çaba sarf esiyoruz” seklinde konustu.

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu da konusmasinda Gaziantep Üniversitesinin köklü bir üniversite oldugunu vurgulayarak, “Gaziantep Üniversitesi, dünya barisi, kültürlerin birbiriyle kaynasmasi, insanlarin birbiriyle daha çok sevmesi bakimindan ve dünya barisina hizmet etmesi açisindan çok önemli buluyorum. Kendinizi daha iyi gelistirme içinde olun, egitim, sanat, kültür, spor ve diger alanlarda mutlaka gayretiniz olsun. Basta Rektör Prof. Dr. Arif Özaydin olmak üzere bütün çalisma arkadaslarina ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Hollanda Disisleri Bakanligi Temsilcisi Paula Sastrowijoto yaptigi konusmada, uluslararasi ögrencilere daha iyi bir gelecek sunmak için Gaziantep Üniversitesi’nin üstlendigi rol ve çabalarini takdir edilmesi gerekildigini söyleyerek festivalde emegi geçenlere tesekkür etti.

Yeni Dogu Uluslararasi Ögrenci Dernegi Baskani Fatih Tanriöver ise, “12 yildir Gaziantep’te uluslararasi ögrencilerin yaninda olmaya çalistik. Sosyal, kültürel, egitim ve burs programlariyla ögrencilerimizin yanindayiz. Omuz omuza Türk kültürünü ögreterek herkesi mutlu bir sekilde ayrilmasini, ayrildiktan sonra da kardeslik bagimizin devam etmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Açilis konusmalari sonrasi, GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Moda Tasarimi Bölümü tarafindan hazirlanan “Yöresel Kiyafetler Sunulmasi” defilesi ve GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuari tarafindan hazirlanan Perküsyon Koro ve yöresel dans gösterileriyle devam etti.
Kaynak: İHA