Edirne'de 1919 Kisi Ayni Anda Halay Çekti

Edirne’de 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari çerçevesinde düzenlenen etkinlikte 1919 kisi ayni anda halay çekti.

Edirne'de 1919 Kisi Ayni Anda Halay Çekti
Edirne Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan kentin en islek noktalarindan birisi olan Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen etkinlige katilanlar gönüllerince eglendi, oyun havalari esliginde göbek atti. Atatürk’ün Samsuna çiktigi tarih olan 19 Mayis 1919’dan esinlenerek anlamli hale getirilmesi planlanan etkinlikte 1919 kisi ayni anda halay çekti. 7’den 70’e etkinlige katilan herkes hem halay çekti, hem de bu anlamli günü coskulu sekilde kutlamis oldu.

Halk oyunlari ekipleri ve vatandaslarin katildigi etkinlikte, Saraçlar Caddesi’nde bir araya gelen 1919 vatandas, saatler 19.19’u gösterdiginde ayni anda el ele vererek halay çekti.

"Küçük büyük herkes kutlamalara katildi"

Salgin nedeniyle uzun süredir kutlamalarin yapilmadigini hatirlatan Rumeli Kültür ve Folklor Dernegi Baskani Ahmet Dörtler, "Halkin içinde bir cosku olustu. 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nda bir araya gelme firsati bulduk. Bir anda açik alanlarda maskenin kalkmasi da halkin yogun ilgisine sebep oldu. Bugün burada çok güzel bir kutlama oldu. Küçük büyük herkes kutlamalara katildi.

Sehrimize ve bayramimiza yakisir bir kutlama yaptik. Daha önce yaptigimiz toplantilarda gençlik spor müdürlügümüzün istegi üzerine 1919 kisinin ayni anda kasap oyunu oynamasini hedeflemistik. Biz bu sayiya ulastik. Çok yogun bir ilgi vardi. Çok güzel bir program oldu" dedi.

Almanya’dan Edirne’ye gezmeye gelen vatandaslardan Cemile Artim, "Çok güzel eglendik. Iyi ki gelmisim. Keske burada yasayabilseydim. Çok eglendik oynadik. Bayram coskusunu yasadik" dedi.

Kaynak: İHA