Plaj Voleybolunun Yildizlari Pro Tour Kusadasi Challenge'da Bulusacak

Kusadasi, plaj voleybolunda dünyanin en büyük organizasyonlarindan olan ‘VW Beach Pro Tour’a ev sahipligi yapacak. 19-22 Mayis tarihleri arasinda Sevgi Plaji’nda gerçeklesecek 4 günlük ‘Beach VW Pro Tour Kusadasi Challenge’a 33 ülkeden 200 sporcu katilacak.

Plaj Voleybolunun Yildizlari Pro Tour Kusadasi Challenge'da Bulusacak


Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Aydin Büyüksehir Belediyesi ve Kusadasi Belediyesi is birligiyle Davutlar Sevgi Plaji’nda 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nda eleme turnuvasi ile baslayacak olan Uluslararasi Voleybol Federasyonu (FIVB) Plaj Voleybolu Dünya Turu VW Beach Pro Tour Kusadasi Challenge ile ilgili olarak Güvercinada’da bir basin toplantisi düzenlendi.

Toplantiya Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, TVF Baskan Vekili Alper Sedat Aslandas ve FIVB Teknik Delegesi ChristianSchemeth katildi.



Toplantida konusan TVF Baskan Vekili Alper Sedat Aslandas, dünyada plaj voleybolu alaninda düzenlenen en büyük organizasyonlardan birisi olan VW Beach Pro Tour’un 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nda baslayacak olmasinin mutluluk verici oldugunu belirterek turnuvanin düzenlenmesine katki sunan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ve Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’e tesekkür etti. 5 kitadan 200 sporcunun katilacagi VW Beach Pro Tour Kusadasi Challenge’in hem plaj voleybolunun hem de Türkiye’nin, Aydin’in ve Kusadasi’nin tanitimi açisindan çok önemli bir organizasyon oldugunu ifade eden Alper Sedat Aslandas “Geçtigimiz yillarda Aydin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’nun destegi ile Aydin Kent Meydani’nda gerçeklestirdigimiz organizasyonu bu yil Kusadasi Sevgi Plaji’nda yapiyoruz. Uluslararasi alanda üst düzey müsabakalara ev sahipligi yapacak olan VW Beach Pro Tour Kusadasi Challenge’in sporseverler için çok önemli bir firsat oldugunu vurgulayan Alper Sedat Aslandas, turnuvanin düzenlenmesi sürecine katki sunan herkese tesekkür etti.

80 ülkeden canli yayinlanacak

TVF Baskan Vekili Alper Sedat Aslandas’in ardindan konusan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, plaj voleybolu turnuvasinin pandemiden önceki yillarda Aydin Kent Meydani’nda düzenlendigini belirterek “Ancak bu organizasyon, çapi ve gördügü ilgi nedeniyle Kent Meydani’na sigmaz hale geldi. Bu nedenle bu yil Kusadasi Belediyemiz ile is birligi içerisinde düzenledik” dedi.

VW Beach Pro Tour Kusadasi Challenge’in 80 ülkede canli yayinlanacak olan muhtesem bir organizasyon olduguna dikkat çeken Baskan Özlem Çerçioglu, “Ülkemizin, Aydin’in ve Kusadasi’nin tanitimi için büyük önem tasiyan bu organizasyon esnafimiza ve civar bölgelere de katki saglayacaktir. Turnuvayi önümüzdeki yillarda Kusadasi’nda düzenlemeye devam edecegiz. Emegi geçen herkese ayri ayri tesekkür ediyor, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyorum” diye konustu.



Tanitima büyük katki sunacak

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ise ilki 1987 yilinda Brezilya’da düzenlenen plaj voleybolu turnuvasinin bu yil farkli bir formatta Kusadasi’nda gerçeklesecek olmasindan dolayi büyük bir mutluluk duyduklarini belirterek organizasyonun sürekliligini saglayan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür etti. Kusadasi’nin dogru bir biçimde tanitilmasinin önemine dikkat çeken Baskan Ömer Günel “Kusadasi plajlarinin böylesine büyük ve önemli bir organizasyona sahne olmasina vesile olan herkese tesekkür ediyorum” dedi.



Kusadasi’nda bir ilk

FIVB Teknik Delegesi ChristianSchemeth ise, organizasyonun Kusadasi’nda düzenlenen ilk plaj voleybolu turnuvasi olmasi nedeniyle özel bir önemi bulundugunu belirterek Türkiye Voleybol Federasyonu, Aydin Büyüksehir Belediyesi ve Kusadasi Belediyesi’ne tesekkür etti.

33 ülkeden 200 sporcu katilacak

‘Beach VW Pro Tour Kusadasi Challenge’, Davutlar Sevgi Plaji’nda 19 Mayis’ta eleme turnuvasi ile baslayacak. Dev organizasyon, 20-21-22 Mayis tarihleri arasinda Ana Tablo Turnuvasi ile devam edecek ve Kusadasi Challenge sampiyonlari belirlenecek. 33 ülkeden 96 takimin katilacagi eleme turnuvasinda 32 kadin ve 32 erkek takimi mücadele edecek. 8’er takim ana tabloya katilmaya hak kazanacak. Ana tablo müsabakalarinda ise 24 erkek, 24 kadin takimi yer alacak. Dereceye giren takimlara toplam 150 bin dolar para ödülü dagitilacak.

Turnuvaya Fas, Avustralya, Avusturya, Brezilya, kanada, Çin Halk Cumhuriyeti, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ispanya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Israil, Italya, Japonya, Letonya, Litvanya, Meksika, Hollanda, Norveç, Yeni Zelanda, Umman, Polonya, Slovenya, Isviçre, Isveç, Türkiye, Ukrayna, Amerika Birlesik Devletleri’nden olimpik ve milli takim seviyesinde 200 sporcu katilacak. Ülkemizi erkeklerde Hasan Hüseyin-Mermer-Sefa Urlu, Necmi Ayberk Güllük-Batuhan Kuru ve Yusuf Özdemir-Mustafa Susam ikilileri, kadinlarda ise Selin Yurtsever-Dilara Gedikoglu ile Merve Çelebi-Bahanur Gökalp ikilileri temsil edecek.

Dünya yildizlarini ücretsiz izleme sansi

Beach Pro Tour Kusadasi Challenge turnuvasinda seyirciler 2015 Dünya Sampiyonu ve 2016 Rio Olimpiyat sampiyonu Brezilya’dan Bruno Oscar Schmidt’in yani sira servisleriyle ünlü Italyan oyuncu AdrianCarambula ve 2 kez olimpiyatlarda yer almis Letonyali Samoilovs-Smedins ikilisi gibi isimleri izleme firsati bulacak. Uluslararasi televizyon ve internet kanallarinin canli yayin yapacagi organizasyonda voleybol severler maçlari ücretsiz seyredebilecek.

Sölen havasinda geçecek

Dünyada ilk kez 1987’de Brezilya’da, Türkiye’de ise 1990’li yillarda Antalya’da düzenlenen dünya turu için Kusadasi Sevgi Plaji’na Aydin Büyüksehir Belediyesi ve Kusadasi Belediyesi’ne bagli ekiplerce 1500 kisilik tribün kapasitesine sahip 18 metreye 28 metre ebatlarinda bir merkez saha kuruldu. 3 yan maç sahasi ile 2 antrenman sahasinin olusturuldugu Sevgi Plaji’nda gece maçlarinin oynanabilmesi için de ayrica isiklandirmali 2 saha kuruldu. Tüm gün müsabakalarin oynanacagi turnuvada 16 uluslararasi hakem görev yapacak. Ayrica Türkiye’den 24 hakem yer alacak.
Kaynak: İHA