Masanin Üzerindeki Cep Telefonunu Çalan Süpheliler Yakalandi

Istanbul Sisli’de 2 kadin oturduklari AVM’nin kafeteryasindaki masada cep telefonunu unuttu. Masa üzerinde unutulan cep telefonunu oradan geçen süpheliler çaldi. Çaldiklari telefonu inceleyen süphelilerin soguk kanliligi pes dedirtirken, o anlar güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi.

Masanin Üzerindeki Cep Telefonunu Çalan Süpheliler Yakalandi


Olay, 15 Mayis Pazar günü Sisli Esentepe Mahallesi Büyükdere Caddesi’nde bulunan bir alisveris merkezinde (AVM) meydana geldi. Iddiaya göre, AVM’nin kafeteryasinda oturan iki kadin kalktiklarinda masanin üzerinde telefonu almayi unutarak AVM’den çikis yapti. Olay yerinden geçmekte olan 3 kisi bir anda durarak telefonu fark etti. Bir süre düsünen süpheliler ilerlemeye devam ettikten kisa süre sonra süphelilerden biri tekrar gelerek masa üzerindeki cep telefonunu aldi. Telefonu çalan süpheli onu bekleyen arkadaslarinin yanina giderek AVM’den hep birlikte çikis yapti.

Telefonu unutan kadinlar ise kisa süre sonra AVM’ye gelip masanin üzerini kontrol etti. Telefonun masanin üzerinde olmadigini gören kadinlar durumu AVM yönetimine bildirdikten sonra yapilan incelemelerde telefon bulunamayinca durum polis ekiplerine bildirildi.

Kisa süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kameralarini inceledi. Yapilan çalisma sonrasi telefonu çalan süphelilerin Ö.T ve Ü.B isimli sahislar oldugu belirlendi. Kimlikleri ve adresleri belirlenen Ö.T ve Ü.B isimli sahislar 16 Mayis Pazartesi günü yakalandi. Yapilan üst aramasi sonucu çalinan telefon ise Ö.T isimli süphelinin üzerinde çikiti. Süpheliden alinan telefon sahibine teslim edilmek üzere alindi.

Hirsizlik ani güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi

Güvenlik kamerasina yansiyan görüntülerde, AVM’nin kafeteryasinda oturan iki kadin kalktiklarinda masanin üzerinde cep telefonu unutuyor ve AVM’den çikis yapiyor. Kisa süre sonra kafeteryadan geçen 2 erkek 1 kadin 3 süpheli masanin üzerindeki telefonu fark ediyor. Kisa süre durarak telefona bakan 3 süpheli çikisa dogru ilerliyor. Daha sonra süphelilerden biri geri gelerek masanin üzerinde unutulan cep telefonunu aliyor ve onu bekleyen arkadaslarinin yanina gidiyor. Kisa süre telefonu inceleyen sahislar hep birlikte AVM’den uzaklasiyorlar.

(Ismet Aktas - Mehmet Furkan Dogan - Dogan Can Cesur-IHA)
Kaynak: İHA