Maket Tutkunu Aliagali Devrim Baran Gündüz Türkiye 1.'Si Oldu

Modelcilik Kulübü’nün 14-15 Mayis tarihlerinde Istanbul’da düzenledigi ‘7.Ölçekli Dünyalar Model Yarismasi’na katilan Aliagali lise ögrencisi Devrim Baran Gündüz (18), yaklasik 1 metre uzunlugundaki yelkenli gemisi ile Türkiye birincisi oldu. Birincilik elde ettigi Ingiliz Cutty Sark gemi modelini 7 buçuk ayda tamamladigini belirten Gündüz, “Modellerimde kagittan metale, plastikten ahsaba kadar birçok malzeme kullaniyorum” dedi.

Maket Tutkunu Aliagali Devrim Baran Gündüz Türkiye 1.'Si Oldu
Devrim Baran Gündüz (18), modelcilige çok küçük yaslarda babasi sayesinde ilgi duymaya basladi.

Babasinin kendisine verdigi parçalari birlestirerek modelcilige heveslenmeye baslayan Gündüz, evinin bir kösesini model yapimi için atölyeye çevirdi. Uçak, gemi ve otomobile kadar birçok modelleme yapan Gündüz, katildigi yarismalardan da derecelerle dönerek Aliaga’nin gururu oldu.

“Modelcilik yapboz gibi degildir”

Modelciligin bagimliliktan ziyade insani gelistiren bir sanat oldugunu ifade eden Gündüz, “Modelcilikte beyin ve göz koordinasyonunu saglayarak ince hesaplar yapmak zorundasinizdir. Modelcilik yapboz gibi degildir. Boyasindan macununa kadar özenle çalisip ürünün birebir aynisini yapmalisiniz” dedi.



“Ingiliz Cutty Sark gemi modelini 7 buçuk ayda tamamladim”

Daha çok yelkenli ve sivil gemiler üzerine çalismalar yaptigini belirten Gündüz, “Bugüne kadar 480 tane model ürettim. Modelcilik Kulübü’nün 14-15 Mayis tarihlerinde Istanbul’da düzenledigi 7.Ölçekli Dünyalar Model Yarismasinda, yelkenli gemiler kategorisinde Türkiye birinciligi, motorlu gemiler kategorisinde Türkiye ikinciligi, 1/400’den büyük olan uçak gemilerinde Türkiye üçüncüsü oldum. Araç modellerinde ise mansiyon ödülüne layik görüldüm. Yaklasik 1 metre uzunlugu ile birincilik elde ettigim Ingiliz Cutty Sark gemi modelini 7 buçuk ayda tamamladim. Modellerimde kagittan metale, plastikten ahsaba kadar birçok malzeme kullaniyorum” ifadelerini kullandi.

Daha büyük modellemeler yapacagini belirten Gündüz, “Ileri günlerde 1 buçuk metre uzunlugunda Alman denizaltisi modeli için çalismalara baslayacagim. Bu denizalti gerçeginin 48 kez küçültülmüs birebir aynisi olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA