Lise Ögrencileri Müzedeki Tarihi Eserleri Ve Mezar Taslarini Resmetti

Bitlis Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri, Ahlat Müzesi’nde teshir edilen tarihi eserlerin ve Selçuklu Meydan Mezarligi’ndaki tarihi mezar taslarinin resimlerini çizdi.

Lise Ögrencileri Müzedeki Tarihi Eserleri Ve Mezar Taslarini Resmetti
18 Mayis Uluslararasi Müzeler Günü nedeniyle Ahlat Müzesi ve Il Milli Egitim Müdürlügünün ortak projesi ile Bitlis Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri, 3 gün boyunca Ahlat Müzesi’nde bulunan tarihi eserleri ve ilçedeki tarihi mezar taslarini resmetti. Müze ortaminda farkli bir etkinlik olarak resim çizen ögrenciler, canli performanslariyla birbirinden güzel resimler çizdi. Ilk defa müze ortaminda tuvallerine resim çizmenin heyecanini yasadiklarini belirten ögrenciler, kendilerine imkan sunan Ahlat Müze Müdürlügüne tesekkür etti. Müzede teshir edilen eserleri resimlerini çizen ögrencilerden Münevver Polat, “Resmettigim çift basli ejder kafasinda ilgimi çeken kisim ayrintilar oldugu için bu resmi seçtim. Ayrica Ahlat Müzesine birçok kez geldigim için bu eserlerin birçogu ilgimi çekmisti ama bu defa bunu resmetmek istedim. Bunun için de Ahlat Müzesi’ne çok tesekkür ederiz” dedi.

Zilan Yasar isimli ögrenci ise ilk defa canli performansla müze ortaminda resim yapmanin heyecanini yasadigini belirterek, “Tuvalimde Ayet-el Kürsi yazili sandukayi resmettim. Bu resmi çizmek için öncelikle o yere gidip görüp, kesfedip fotograf çekiyoruz. Çektigimiz fotografa bakarak tuval üzerine çiziyoruz. Tuvalimiz 70x50’dir ve akrilik boya kullanarak resmediyoruz. Bu benim ilk canli performansim” diye konustu.

Ögrencilerin çizdigi resimlerin Müzeler Haftasi boyunca Ahlat Müzesi’nde sergilenecegi belirtildi.
Kaynak: İHA