Kuzey Kore'de Süpheli Covid-19 Ölümlerinin Sayisi 62'Ye Yükseldi

Kuzey Kore’de 6 kisinin hayatini kaybetmesiyle Covid-19 süpheli ölümlerde yasamini yitirenlerin sayisi 62’ye ulasti.

Kuzey Kore'de Süpheli Covid-19 Ölümlerinin Sayisi 62'Ye Yükseldi
Kuzey Kore’de süpheli Covid-19 ölümlerinde sayisi artisi sürüyor. Devlet kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansi (KCNA), 232 bin 880 kiside daha benzer semptomlara rastlandigini açikladi.

Son gelisme ile birlikte nedeni bilinmeyen yüksek ates belirtisi gösteren hasta sayisi 1.72 milyona ulasirken, 6 kisinin daha hayatini kaybetmesiyle ülkede yüksek ates nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisinin 62’ye yükseldigi bildirildi.

Covid-19 hasta sayisina dair net bir açiklama ise henüz yapilmadi.

KCNA, dün iktidardaki Kore Isçi Partisi’nin Politbüro toplantisina baskanlik eden Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un hükümet kurmaylarini elestirdigi kaydedilen haberinde, "Zaman hayattir prensibinin geçerli oldugu pandemi döneminde, devletin krizle basa çikma kapasitesindeki yetersizlik zorluklari artirdi" sözlerine yer verildi.

KCNA ayrica, saglik otoritelerinin asiri dozda ilaç kullanimi ve diger yanlis müdahaleleri önlemeyi amaçlayan bir Covid-19 tedavi rehberi gelistirdigini duyurdu. Rehberin farkli hasta türleri için kisisellestirilmis tedavileri içerdigi belirtilirken, tedavi programlarinda hangi ilaçlarin yer aldigina dair bilgi ise paylasilmadi.

Ilk vaka geçen hafta dogrulanmisti

Covid-19 salgininin basindan bu yana ilk enfeksiyonu geçtigimiz Persembe günü dogrulayan Kuzey Kore’de acil durum ilan edilmisti. Tibbi ekipman yetersizligi nedeniyle vaka sayisinin tespit edilemedigi degerlendirilen ülkede, son olarak ordunun salginla mücadeleye destek vermek üzere görevlendirildigi kamuoyuna yansimisti.
Kaynak: İHA